Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Adelsmannen skrek på kungaparet – inför hela restaurangen

15 nov, 2021, 10:06 
Kungen och drottning Silvia

Kungen och drottning Silva fick höra ett skrik från adelsmannen under ett restaurangbesök.

Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 45?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 45?

Alex Schulman är känd som en frispråkig, respektlös röst i mediebruset. Inget verkar vara heligt för denne Alex – inte ens kungahuset.

I en ny krönika i DN raljerar Alex över att prinsessan Christina nyligen fått en medalj från kungen. Det var en väldigt speciell utmärkelse: H.M. Konungens medalj i 12:e storleken i kedja med briljanter.

"Kungen ville på detta vis hedra sin syster för hennes 'stora ideella samhällsinsatser på flera områden'", skriver kungahuset på Instagram.

Alex Schulman till attack mot kungahuset

Alex Schulman
Hur kan du skriva så, Alex?

Detta är något som inte faller i god jord hos Alex.

"Jag skrattade rakt ut, för nepotismen stod då så fullständigt klar för mig – enda gången det delats ut något så fint förut var förstås när en annan familjemedlem fick det. Kungen använder alltså medaljerna för att prisa tjocka släkten", skriver Alex.

Annons

"Och ju mer jag såg desto mer förfärad blev jag, över att det här sker så obekymrat, så oförtäckt, ett korrumperat kamaraderi som alltså basuneras ut av hovet och applåderas av de som tittar. Varför säger ingen ifrån? Varför lägger vi inte bara ner det där?".

Alex avslöjar också att han och brodern Calle Schulman betedde sig allt annat än enligt protokollet när de stötte på kungen och drottning Silvia på en restaurang.

Fick höra ett skrik

"Ni kan tro att jag blev förvånad när jag noterade att middagsgästerna unisont reste sig upp, för att visa kungaparet respekt antar jag, och jag tänkte att jag kan väl inte vara sämre, jag får väl resa mig då. Och jag stod där i andakt med de övriga, men brorsan satt med mobilen och hängde inte alls med och kungaparet passerade precis förbi vårt bord och precis då råkade brorsan lyfta blicken och när han såg kungen och drottningen så skrek han, rätt ut, i någon form av panik: 'HERREGUD!!!'", skriver Alex.

Annons