Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Aje Philipsons märkliga köp strax innan bekräftade skilsmässan – dokumenten visar

06 nov, 2022, 08:00 

Nu visar dokumenten vad kungavännen lagt sina stålar på!

Annons
5 saker du inte visste om Bathina PhilipsonBrand logo
5 saker du inte visste om Bathina Philipson

Under onsdagen kom beskedet: kungavännerna Aje och Bathina Philipson går skilda vägar efter 17 år som gifta.

– Det är alltid en familjesorg. Men det går att välja hur man hanterar det, sa Bathina till Svensk Dam om det gemensamma beslutet.

Men livet rullar på, och redan innan det blev offentligt att makarna separerat har de levt delar av sina liv isär.

Syns i tv – redan nu

Till Svensk Dam berättade Bathina när skilsmässan blev känd både att hon och Aje redan flyttat ifrån varandra, men att allting är som vanligt. När vi når societetsdrottningen befinner sig hela familjen på en höstlovsresa på varmare breddgrader.

Att separera berättar hon är ett beslut som vuxit fram, och även om det är en stor sorg, kom det inte som någon chock.

– Vi är fortfarande jättekompisar och vi har nära till varandra och till barnen. Och nu är vi som sagt här i Marbella hela familjen. Det är ingen dramatik!

Bathina lär dessutom ha haft fullt upp på senaste, och har kunnat skingra tankarna. På söndagen har hon nämligen tv-premiär att se fram emot. Hon är med i Discovery+ nya tävlingsprogram Herre på täppan där 40 kända profiler tävlar i olika moment, tills det bara är en kvar, som namnet indikerar.

Annons

Nya köpet

Även Aje har säkerligen på sitt håll haft saker att pyssla med. Han är ju som bekant son till bilkungen Gunnar V. Philipson, och har en rejäl samling att skylta med.

Närmare bestämt, 149 olika bilar. Men nu har han samlat jämt, och Nyheter24 har tagit del av dokument från Transportstyrelsen som visar på Ajes senaste, och mest oväntade köp: En Tuk-Tuk TT 550 från 1993.

Nytillskottet köpte han i oktober, och visst är det ett udda val bland alla dyra och exklusiva bilar han har sedan tidigare. Enligt Expressen kan dyrgripen i samlingen vara en Mercedes 540K, som på auktion sålts för runt 100 miljoner kronor.

Hur mycket Ajes bil kostade har han inte kommenterat, men man kan lugnt konstatera att han säkerligen fick punga upp lite mer än för sin nya Tuk-Tuk.

Aje och Bathina Philipson på bankett med anledning av Kungens födelsedag
Aje och Bathina är ett självklart inslag när det vankas kunglig fest.

Foto: TT

Annons