Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Aje Philipsons snuskiga erkännande till Jenny Strömstedt – ett år innan skilsmässan

03 nov, 2022, 10:00 
Jenny Strömstedt och Aje Philipson

Kungens vän Aje Philipson var ovanligt pratglad i tv.

Annons
5 saker du inte visste om Bathina PhilipsonBrand logo
5 saker du inte visste om Bathina Philipson

Bathina Philipson, 44, och kungavännen Anders "Aje" Philipson, 79, går skilda vägar efter efter 18 år tillsammans. De har gemensamt skickat in en skilsmässoansökan till Stockholms tingsrätt.

Just nu befinner sig ex-paret i Marbella, Spanien, tillsammans med familjen och är trots skilsmässan ”väldigt goda vänner”. Det berättar Bathina Philipson för Svensk Damtidning.

– Det är alltid en familjesorg, säger hon.

Bathina Philipson och Anders ”Aje” Philipson
Bathina Philipson och Aje Philipson skiljer sig efter 18 år som gifta.

Utmaningarna i relationen

Bathina var bara 22 år gammal när hon föll för den 35 år äldre ”Aje”. Trots den markanta ålderskillnaden gifte de sig i Paris 2004 och under sitt äktenskap fick de barnen Axel, Hugo och Märta ihop.

Annons

När Jenny och Niklas Strömstedt besökte paret ute på sommarresidenset ute på Ingarö förra året, berättade Bathina om utmaningarna i början på relationen och att hon som muslim förväntades gifta sig med en muslimsk man.

– Efter några år, speciellt när vi bestämde oss för att få barn då kände jag nu måste jag lägga alla korten på borden. Dessutom fanns det ingen återvändo, jag var ju gravid då i tredje månaden, sa hon i Tillsammans med Strömstedts.

Avslöjandet om relationen

Aje har alltid varit en man som trivts med att hålla sig i bakgrunden och det är främst Bathina som bjudit på intervjuer. Men i Tillsammans med Strömstedts visade kungavännen plötsligt en lite mer humoristisk sida.

Vid ett tillfälle kom han även med ett oväntat avslöjande. När Bathina plockade fram spelet "Jag har aldrig" dök en fråga upp som löd: ”Jag har aldrig varit på porrklubb”.

Bathina agerade spelledare och visade hur de andra skulle blåsa i en så kallad "blåsorm" när ett påstående stämde. Till allas stora förvåning började blåsormen ljuda från Ajes mun.

Annons

– Vi har ju det. Du och jag, sa han och tittade på Bathina.

– Dra inte in mig i det här, svarade hon skrattandes.

Bathina Philipson och Aje Philipson
Bathina Philipson och Aje Philipson talade ut om relationen i Tillsammans med Strömstedt för drygt ett år sedan.

Foto: TT

Annons