Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bathina Philipsons avslöjande om kungens grabbgäng

11 aug, 2020, 17:00 
AvEmma Sanderberg
Bathina Philipson är sedan många år tillbaka gift med kungens nära vän Aje Philipson. I en ny intervju berättar hon om hur "gubbgängets" träffar brukar se ut.
Annons

Bathina Philipson, 41, föddes Bathina Busyna El Soudi och kommer från en palestinsk familj som flydde från Syrien till Sverige när hon var liten. Familjen hamnade i en förort till Uppsala och där växte Bathina upp tillsammans med mamma, pappa och åtta syskon.

Bathina och Aje gifte sig 2004

Numera är hon en självklar del av Stockholms överklass och har varit i snart 20 års tid, ända sedan den dagen hon mötte kungens nära vän Anders “Aje” Philipson, 77, på restaurang Riche i Stockholm. Bathina var då endast 22 år och föll pladask för Aje Philipson, då 57 år och sexbarnspappa efter två tidigare äktenskap. 2004 gifte sig Aje och Bathina i Paris och tillsammans har de tre barn.

Aje Philipson är son till bilhandlaren Gunnar Philipson som bland annat var importör för Daimler Benz. När Gunnar Philipson dog 1970 lämnade han efter sig en förmögenhet på 139 miljoner kronor, vilket idag motsvarar drygt en miljard kronor.

Bathina och Aje
Aje och Bathina anländer till kungens privata födelsedagsmiddag på Drottningholms slott 2006.

Bathina berättar om kungens kompisgäng

Idag bor Bathina och Aje i en 470 kvadratmeter stor våning nära Strandvägen i Stockholm. I en intervju med Expressen berättar hon att mycket tid spenderas på just Strandvägen och dess restauranger, men när hon får frågan om inte Aje följer med svarar hon nej.

Annons

– Nej, Aje är med i ett… gubbgäng. De är ju gubbar…hahaha… varför ska jag ljuga? De träffas en åtta, tio gubbar och äter lunch på olika ställen varje dag. Men nu med Corona så har de lagt det ”on hold” kan man säga.

I det så kallade “gubbgänget” ingår som bekant kungen. Aje är en av kungens äldsta vänner och de ses ofta på privata middagar och jaktresor. Men precis som alla andra har alltså kungen och hans vänner fått ta en paus med träffarna under corona. Kanske ses de numera över ett videosamtal då och då för att hålla kontakten uppe.

Annons