Albert avslöjar sanningen om äktenskapet med Charlene – efter chockbilderna: "Tufft"

21 dec, 2022, 08:30 

Nu bryter fursten tystnaden.

Annons

Det råder ingen tvekan om att ett av de mest uppmärksammade kungliga paren är Monacos furst Albert och furstinnan Charlene. På både gott och ont, intresset för det glammiga monegaskiska kungahuset är ständigt stort.

Charlenes hälsa & äktenskap: 3 saker du måste veta
Charlenes hälsa & äktenskap: 3 saker du måste veta

Men när det kommer till fursteparet är det ofta deras relation som står i fokus. Nu väljer furst Albert att uttala sig.

Bilderna på Albert under svåra tiden väckte uppmärksamhet

Förra året var tufft för hela familjen, inte minst Charlene. Hon befann sig i Sydafrika, och här drogs en lång följetong om hennes hälsa igång. Charlene kunde nämligen inte flyga hem till Monaco igen på grund av en en öron-, näsa-, halsinfektion bekräftade hovet, och hon höll sig borta där i ett halvår.

Recept.se Nyhetsbrev

I november var läget mer stabilt och hon återvände hem, för att kort därefter läggas in på en privat klinik i Schweiz för att repa sig. Det visade sig att besvären inte bara var fysiska.

Annons

– Hon var helt klart utmattad, både fysiskt och psykiskt. Hon var överväldigad och kunde inte klara av officiella pliket, livet i stort eller ens familjelivet, sa furst Albert då till People om Charlenes hälsa.

Detta innebar såklart att alla strålkastare riktades mot paret. Bilder på Albert ute på kungliga uppdrag väckte stor uppmärksamhet och chockade många – Charlene lyste ju med sin frånvaro och ingen visste när hon skulle komma tillbaka. Ingen visste heller hur det egentligen var fatt med hennes hälsa. Istället hade han inte sällan någon av sina systrar Caroline och Stephanie vid sin sida, för att fylla tomrummet.

Prins Jacques och prinsessan Gabriella, och prinsessan Stephanie
Prinsessan Stephanie var verkligen en stöttepelare för familjen. Här håller hon ett fast grepp om brorsdottern prinsessan Gabriellas hand.

Albert ärliga ord om tiden med Charlene

Under samma period spekulerades det friskt om att det fanns en spricka mellan paret, och att en skilsmässa stundande. Så hur ligger det till nu egentligen?

Annons

Nu väljer Albert att uttala sig i People om det året han och Charlene har bakom sig.

– Jag är verkligen stolt över min fru. Charlene har det riktigt bra. Som du själv kan se har hon varit aktiv i ett antal olika evenemang. Charlene engagerar sig mer i det offentliga livet och tar hand om saker som hon brinner för, berättar han.

För visst stämmer det, Charlene syns ofta ute i offentligheten igen, och ser piggare ut än någonsin.

– Hon tycker verkligen om att göra saker tillsammans och med barnen, så det här året slutar på en väldigt, väldigt hög ton. Vi är verkligen stolta över hur saker och ting är, säger Albert och väljer att påtala hennes hälskokamp:

– Som ni vet, förra året, var ett väldigt tufft år för henne - och början av det här året. Och hon har verkligen vänt det på ett otroligt sätt."

Furst Albert och furstinnan Charlene pussas
Det ser ljust ut för paret efter en kämpig period.

Foto: TT

Annons