Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Albert lämnar Monaco med barnen – precis innan Charlene ska komma hem

01 nov, 2021, 13:31 
Charlene Albert
Men vad händer egentligen i Monacos kungafamilj? Nu tar Albert med sig barnen utomlands – lagom tills Charlene ska komma hem.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 43?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 43?

Samtidigt vet ingen när – eller ens om – furstinnan Charlene verkligen tänker återvända till Monaco. Först var det den sista oktober som gällde, nu är det nya budet att Charlene ska vara hemma till Monacos nationaldagsfirande den 19 november.

Och under tiden har furst Albert gjort ännu ett uttalande i den amerikanska tidningen People – och det handlar om läget för hans och Charlenes barn, sexåringarna prins Jacques och prinsessan Gabriella.

Prins Jacques Prinsessan Gabriella Furstinnan Charlenes och furst Alberts barn Tvillingarna
Nu har Monaco-tvillingarna varit utan sin mamma ända sedan i maj.

Det nya budet är att de nu ska följa med furst Albert till Glasgow där han ska medverka vid klimattoppmötet COP26 i fyra dagar. Och under tiden som han sitter i överläggningar ska de ha ett eget barnanpassat ”kungligt program”.

Annons

Albert säger att han vill introducera dem i det kungliga jobbet. Men sedan slinker det ur honom att han ju inte kan lämna dem.

– De har lov från skolan. Och jag ville inte lämna dem ensamma i Monaco. På det här sättet så får de vara med mig tills Charlene kommer tillbaka.

Furst Albert om hur han klarar barnen – utan Charlene

– Jag tror att det kommer bli positivt för dem att vara med. Men jag kan ju givetvis inte ta med dem överallt, för då skulle de bli helt uttråkade, de är ju bara sex år.

– Och direkt när jag landar har jag ett event jag måste gå på, så då tror jag att jag får lämna dem på hotellet.

Prins Jacques Prinsessan Gabriella Monaco-tvillingarna
Prins Jacques och prinsessan Gabriella. I december fyller de sju.

Ja, livet utan mamma verkar inte helt lätt för Monaco-tvillingarna. Furstinnan Charlene är ju årets kungliga följetong, fast som hon är på en viltfarm i Sydafrika sedan snart sju månader tillbaka, officiellt på grund av sina bihåleproblem.

Men desto roligare hade hennes barn det i går, på Halloween. Då fick ”Jacqui” och ”Bella” som Albert kallar dem, hänga med sin pappa till nöjesparken Euro-Park – även om just den här clownen kanske var lite i läskigaste laget.

Prins Jacques Prinsessan Gabriella Euro-Park Halloween
Monaco-tvillingarnas halloweenfirande.

Foto: TT, Palais Princier/Instagram.

Annons