Alexander och Gabriel – så olika är de som syskon

prins gabriel prins alexander

En stolt brudnäbb och en lillprins som helst ville vara hos sin mamma. Alexander och Gabriel är verkligen så olika som två syskon kan bli. Se de nya semesterbilderna på prinsarna!

Prins Alexander och prins Gabriel är så olika som två syskon kan bli. Det påståendet känns, om möjligt, ännu mer sant efter prinsparets familjehelg på Capri. Carl Philip och Sofia tog med sig sina två söner till ett bröllop, på den italienska paradisön, och när det väl var dags för vigsel fick vi se prov på hur olika Alexander och Gabriel verkligen är.

Alexander var brudnäbb och Gabriel behövde tröst

Storebror Alexander hade en viktig uppgift denna dag. Han skulle vara brudnäbb med en vacker blomsterbukett i famnen, vita hängselbyxor – och hästsvans(!). Lillebror Gabriel, som fyllde 2 år i slutet av augusti, höll sig mer i bakgrunden och ville helst vara nära mamma Sofia. Men tyvärr hade mamma-myset, med utsikt över Neapelbukten, en sluttid eftersom Sofia var en av brudtärnorna och Gabriel fick istället förflyttas till pappa Carl Philips trygga famn.

Protester till en början men efter en puss, en majskrok att tugga på och nappen så blev det genast bättre.

Prins Gabriel får en puss av pappa prins Carl Philip.

Prins Gabriel blev tröstad av pappa Carl Philip.

Alexander trivdes dock som fisken i vattnet. Han var så nöjd med att stå i centrum och att dessutom få genomföra sin uppgift med mamma Sofia vid sin sida passade honom perfekt. Dagen blev, med andra ord, både spännande och trygg.

prinsessan sofia prins gabriel

På de nya Capri-bilderna ser vi dessutom att Gabriel har ärvt Sofias raka hår om man jämför med Alexander som ju har Carl Philips lockar. Även om de just den här dagen var gömda i en tofs. När bröderna var helt nyfödda var de som kopior av varandra, men nu börjar de skilja sig åt alltmer.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: