Alla spekulerar – visar Charles att han tänker ta över tronen?

Efter drottning Elizabeths 68 långa år på tronen börjar nu många spekulera kring om prins Charles gör sig redo att ta över stafettpinnen från sin mor.

Drottning Elizabeth och prins Philip har en lång karriär bakom sig. Drottning Elizabeth, 94, har suttit på tronen i hela 68 år med prins Philip, 99, som stöttepelare. Elizabeth var endast 25 år gammal när hon blev krönt till drottning och är den monark som suttit längst i Storbritannien genom tiderna.

Många har spekulerat kring när drottningen egentligen kommer dra sig tillbaka och låta äldste sonen, prins Charles, 71, ta över som regent. Kommer det ske i samband med 95-års dagen nästa år? Kommer hon regera tills dagen hon somnar in? Förmodligen vet ingen, förutom drottningen själv, när det kommer att ske.

Coronaviruset har tvingat Elizabeth att ta ett steg tillbaka

Men i och med coronapandemin har drottningen varit så illa tvungen att ta ett steg tillbaka vare sig hon vill eller inte. Hon och Philip har hållit sig isolerade på Buckingham Palace sedan i mars, och har endast vistats ute vid extra speciella tillfällen, till exempel vid barnbarnet prinsessan Beatrices bröllop häromveckan.

Prins Charles och Camilla däremot, de har fortsatt att jobba på, om än i något mindre takt än i vanliga fall. Charles och Camilla befinner sig, precis som Elizabeth och Philip, i riskgruppen då de båda är över 70 år, men försiktighetsåtgärderna är många och de håller alltid avstånd under sina besök.

Charles och Camilla på ett av sina senaste officiella besök i juli.

Charles och Camilla på ett av sina senaste officiella besök i juli.

Nu har dock fler och fler börjat spekulera i om det börjar närma sig ett tronskifte i Storbritannien. Förutom att Elizabeth låtit Charles ta över i de kungliga representationerna hela våren och sommaren hittills, har det också funnits andra tecken på att något håller på att ske.

Precis som de flesta andra kungligheter har Charles och Camilla sociala medier där de delar med sig av vardagen till folket. Förut hette de “Clarence House” överallt, men på Twitter har de nu bytt beskrivning och skrivit ut deras namn tydligt istället. Numera står det “The Prince of Wales and The Duchess of Cornwall”. Nu spekulerar många kring om har ändringen skett för att de planerar att bli ännu mer privata och komma närmre det brittiska folket?

Prins Philip gjorde sitt första officiella framträdande på över ett år häromdagen.

Prins Philip gjorde sitt första officiella framträdande på över ett år häromdagen.

Samtidigt gjorde dessutom prins Philip en tydlig och fin gest till svärdottern häromdagen. För första gången sedan han drog sig tillbaka och gick i pension, gjorde han ett undantag och visade sig officiellt för att lämna över sin hedersroll som Colonel-in-Chief i militären till Camilla.

Han trotsade alltså isoleringen för att kunna lämna över en roll som han haft sedan 67 år tillbaka trotsade till svärdottern. Kanske var detta ytterligare ett tecken på att det är dags för nästa generation att ta över och att Charles och Camilla tar mer och mer ansvar.