Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessornas partystyling på slottet – hemligheten med Sofias tiara!

07 apr, 2022, 10:00 
Drottning Silvia, prinsessan Sofia och kronprinsessan Victoria
Victorias lilla röda. Sofias smaragdgröna. Och drottningens lysande blå. Här är hemligheten bakom deras partystyling!
Annons
Allt om drottning Silvias juveler!Brand logo
Allt om drottning Silvias juveler!

I går var det kunglig festmiddag på slottet – med flera tv-team på plats. Ett viktigt tillfälle för kungafamiljen att visa upp Kungahuset för hela svenska folket.

Så vad sätter man på sig då? Ja, i den kungliga världen händer inget av en slump och de kungliga stylisterna hade en plan.

Drottning Silvia, prinsessan Sofia och kronprinsessan Victoria
Tre kungliga ladies med powerjuvelerna på.

Det blev starka, klara färger, både på prinsessorna och drottningen. Ett stylingknep – och ett säkert kort – som såväl drottning Silvia som självaste drottning Elizabeth med stor framgång har praktiserat i alla år.

Annons

Men här fick den kungliga partystylingen dessutom en extra twist: Klänningsvalet – i synnerhet färgvalet – styrdes av kvällens juveler.

Victoria i rött till rubinbroschen. Drottning Silvia i djupblått till safirerna. Och prinsessan Sofia i intensivt grönt siden – som matchade toppingen på hennes diadem perfekt.

Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria i rött
Stjärndesignerns succéklänning, inte konstigt att Victoria bär den gång på gång.

Här ser du den kärleksröda tråden i kronprinsessan Victorias outfit.

Den rosenröda baraxlade galaklänningen som Pär Engsheden skapade åt henne någon gång runt 2018. Till detta bar hon sin rubinbrosch som sagt – men också två av de smycken som hon fått ärva efter prinsessan Lilian:

Annons

Den lilla nätta tiaran och det tunga maffiga briljanthalsbandet. Och missa inte örhängena! Det är samma Bernadotte-klenoder som vi såg på prinsessan Madeleine häromdagen.

Kronprinsessan Victoria i röd aftonklänning från Pär Engsheden
Victorias lilla röda – med majestätiskt långt släp.

Drottning Silvia

Drottning Silvia återanvände sin kleinblå – eller ska vi säga kungsblå –fodralklänning med slits och axelrosett som hon fått uppsydd hos tyska Georg et Arend: En designerduo bestående av Georg och Arend Zizelmanns som skapat åtskilliga drömklänningar till drottningen i sin salon privée i München.

Annons
Drottning Silvia i blått
En favoritmodell – drottningen har den i flera färger.

Till detta bar drottning Silvia glänsande silverpumps med sylvassa tåsspetsar, och en matchande aftonväska. Men själva höjdpunkten – det var ju juvelerna! Drottningen lyste i hela det leuchtenbergska garnityret och börjar man räkna jättesafirerna så hamnar man på fler än 30...

Prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia i grön aftonklänning från svenska klädmärket Dagmar
Så vackert med smaragdgrönt på Sofia. Dessutom: En klänning med pondus!

Prinsessan Sofia gjorde samma smarta val som sin svägerska och svärmor: Hon återanvände från Nobel 2018: Den coolt eleganta klänningen från Dagmar, med högt skuren halsringning, halvlånga ärmar och litet släp. En powerlook!

Annons

Och precis som för drottningen och Victoria så var det färgen som avgjorde juvelvalet: Denna kväll var det smaragderna som hovjuveleraren försiktigt fick fästa på tiarans briljanttoppar. En repris av hur den såg ut på hennes bröllop.

Prinsessan Sofia i grönt och tiara med smaragder
Tiaran – med bröllopssmaragderna.

Foto: Fredrik Sandberg/TT, Prinsparet/Instagram.

Annons