Allt om Victoria och Daniels privata Haga-middagar

Allt om Victoria och Daniels privata Haga-middagar
NU GRATIS

Ännu en gång har kronprinsessparet bjudit in till middag på Haga slott för ett gäng unga entreprenörer. Vi reder ut allt kring dessa härliga tillställningar!

För några veckor sedan regnade nya bilder in på sociala medier, tagna på Haga slott. Ett gäng unga entreprenörer hade då blivit inbjudna till kronprinsessparet för att under en middag dela med sig av sina erfarenheter av integration och mångfald.

Men det var inte första gången det visat sig att Victoria och Daniel bjudit in okända och kända personer till sin matsal på slottet. Vi har sett bilder från liknande tillställningar tidigare, och senare! Under veckan hade kronprinsessparet ännu en middag med en rad intressanta gäster. Nu berättar hovets informationschef Margareta Thorgren om syftet och tanken bakom middagarna.

– Detta är middagar som kronprinsessparet har på Haga slott i olika konstellationer och med olika teman. Dels med personer de mött i samband med sina officiella programpunkter, dels med intressanta människor från olika delar av samhället, berättar hon för Svensk Damtidning.

Hon berättar även vad anledningen bakom middagarna är, och vad kronprinsessan Victoria och prins Daniel vill få ut av dessa relativt intima bjudningar.

– Syftet med middagarna är att lyssna, ta tillvara på erfarenheter som personer bär på och få till olika intressanta samtal.

Margareta Thorgren bekräftar dessutom att middagarna är allt annat än något nytt påfund. De har pågått under lång tid och är ett initiativ som kommer från Victoria och Daniel. Däremot skrivs de aldrig upp i den officiella kalendern över den kungliga familjens uppdrag och kommande aktiviteter.

– Middagar som dessa har kronprinsessparet arrangerat under ett antal år. Det är relativt små middagar med informell karaktär där samtalen är i centrum. I hovets kalender gör vi ett urval av aktiviteter. Kronprinsessparet deltar på många middagar som vi inte lägger ut i kalendern. Denna middagen tillhör en av dem.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Bjöd in driven & hyllad kvinna

Nu senast hade det kungliga paret bland andra entreprenören Victoria Escobar till bordet. Vi fick se en bild på Victoria Escobar med sin namne kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Victoria arbetar för skapa jämlikhet och bygga broar genom idrott men driver även innovationshuset Changers hub som hjälper personer att starta egna företag och höja sina betyg, oavsett hur lång startsträckan är.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Läs mer

Fullt ös på Fryshuset! Och Victoria och Daniel fick med sig den perfekta presenten till Estelle

Fynda kronprinsessan Victorias vackra skor – på rea!

Daniels tal, Madeleines Tihi och Sofias avslöjande – vi ser tillbaka på förlovningsfilmerna