Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Anställd avslöjar kungligheternas hemliga knep – och skrämmande upptäckten som ingen ser

10 jul, 2024, 22:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Nu berättar journalisten om hur det egentligen ligger till.
Annons
Prinsessan i otäck olycka • Chris återförenad med familjen • Kritiken efter bilderna på kronprinsen – 3 kungliga snackisar från vecka 26!Brand logo
Prinsessan i otäck olycka • Chris återförenad med familjen • Kritiken efter bilderna på kronprinsen – 3 kungliga snackisar från vecka 26!

Slottsbalkongen på Buckingham Palace kan säkerligen benämnas som en av världens mest kända balkonger – om inte den mest berömda.

Där har brittiska kungligheter vinkat till folket i flera decennier, inte minst framlidne drottning Elizabeth II som hälsade på den brittiska folkmassan som regent för första gången den 6 februari 1952.

Anställd bryter tystnaden – skrämmande upptäckten

Nu har en reporter på sajten People fått äran att komma nära inpå den världskända balkongen.

Simon Perry fick nämligen gästa slottet och blev minst sagt förvånad när han förstod hur smal balkongen är.

Det gäller alltså att hålla balansen. Balkongen är nämligen bara 60 centimeter djup, vilket gör det hela ännu mer imponerande eftersom kungligheterna också har små barn att hålla reda på.

Annons

"Det var det första som slog mig när jag stod bakom nätgardinerna vid de dubbla franska fönsterdörrarna för att titta ut på kanske världens mest kända balkong. Utrymmet, som ser lyxigt ut på TV, är faktiskt väldigt smalt – vid sin minsta djup från stenbarriären måste det bara tillåta en enkel rad av kungligheter", skriver Perry.

Reportern om kungligheternas knep

Han förklarar att "illusionen krossas" när man förstår hur lite prins William, prinsessan Kate, kung Charles och drottning Camilla faktiskt ser från balkongen som ser ut att ha ett guldläge i utsikt.

"Det magnifika Queen Victoria-monumentet skymmer mycket av deras utsikt över den halvmil långa vägen som sträcker sig framför dem. TV-bevakningen, som vanligtvis växlar från balkongframträdandet till himlen ovanför och folkmassorna längs den berömda vägen, ger intrycket att de kan se alla stora folkmassorna."

Därför har kungligheterna ett knep, eller en lösning som journalisten beskriver det.

"En TV rullas in i mittensalongen bakom dem i östra flygeln så att de kan se en del av bevakningen innan de går ut eller när de är tillbaka i rummet."

Annons