Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Anställd bryter tystnaden om Kate – tecknet vi alla väntar på

02 jun, 2024, 11:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Är detta ett tecken på att Kate återvänder till arbete?
Annons

Det var i våras som prinsessan Kate personligen gav beskedet att hon drabbats av cancer.

– I januari genomförde jag en omfattande magoperation i London. Då trodde man att mitt tillstånd inte var cancerogent. Operationen gick bra, men i undersökningar efter operationen upptäckte man cancer, berättade Kate i en video på X.

Nyheten slog ned som en bomb och tystnade alla konspirationsteorier som hade florerat på internet, till följd av den långa tystnaden från Kates håll.

Prins Williams avslöjande ord om prinsessan CharlotteBrand logo
Prins Williams avslöjande ord om prinsessan Charlotte

Kate har hållit sig undan rampljuset

Sedan beskedet har vi inte sett mycket av prinsessan, eftersom hon fokuserar på både behandling och återhämtning.

– Mitt jobb har alltid gett mig mycket glädje, och jag ser framemot att kunna vara tillbaka när jag kan. Men just nu måste jag fokusera på att göra en full återhämtning. Just nu tänker jag också på alla dem vars liv har påverkats av cancer, på alla som kämpar mot den här sjukdomen i alla former – snälla förlora inte hopp eller tro, du är inte ensam, avslutade Kate i videon.

Annons

Avslöjandet: Kate arbetar hemifrån

Nu kommer dock uppgifter om att Kate inte släppt sitt arbete helt. Från sin trygga plats i hemmet har hon hållit sig à jour med sitt välgörenhetsarbete.

Närmre bestämt har hon hållit sig upptagen med en ny rapport från Royal Foundation Center for Early Childhood, som hon velat vara uppdaterad kring trots sin behandling.

– Den tidiga barndomen är en stor prioritet för prinsessan av Wales och hon har hållits fullt uppdaterad under hela processen och utvecklingen av arbetsgruppens arbete, och hon har sett rapporten, avslöjar en talesman för Kensington Palace till Hello Magazine.

Inget tecken på återvändo för Kate

Däremot, avslöjar kungliga källor till sajten, är detta inget tecken på att Kate väntas återvända till arbetet. Enligt dessa källor behöver hon "utrymme och integritet för att återhämta sig", och så kommer det fortsätta fram till att prinsessans läkare ger grönt ljus.

Än så länge får Kate nöja sig med att arbeta hemifrån, något som skänker henne mycket glädje, berättar verkställande direktör för Royal Foundation Center for Early Childhood Christian Guy:

– Hon är entusiastisk över det. Det är spännande för henne och det är en prioritet framåt för vårt centers arbete, säger han till Hello Magazine.

Annons