Archies relation med mormor Doria

archie harrison

Harry och Meghan lämnar Storbritannien. Men inte bara för sin egen skull. De vill även att sonen Archie ska komma bo närmare hertiginnans mamma, Doria Ragland. Hon har nämligen en otroligt nära relation till baby Sussex.

Nyheten om att Harry och Meghan lämnar det brittiska kungahuset, för ett liv utanför offentligheten, slog ner som en bomb. Men deras planer, som även innefattar en flytt till Nordamerika, har varit på gång länge. Hertigparet längtar efter någonting annat och de vill dessutom att sonen Archie ska få växa upp i en friare tillvaro. Utanför det kungliga strålkastarljuset.

Det är många faktorer som ligger bakom beslutet. Hertiginnan Meghan längtar tillbaka till hemlandet USA och även till Kanada där hon ju bodde i sju år, när hon spelade in tv-serien Suits. Paret tillbringade julen i Kanada och kanske var det under deras långa ledigheten som de bestämde sig att det var dags att meddela världen den stora förändringen.

Träffar mormor Doria ofta

Meghan har en otroligt nära relation till sin mamma, Doria Ragland. Mor och dotter pratar med varandra varje dag och under Archies åtta månader i livet har han nästan träffat mormor Doria mer än farfar Charles. Trots att Meghans mamma bor i Los Angeles har hon blivit väldigt viktigt för Archie. Hon har gjort många resor till England för att stötta sin dotter i mammarollen. Farfar Charles och hertiginnan Camilla har dock haft fullt under baby Sussex första månader i livet. Enligt brittiska uppgifter har de inte alls fått samma kontakt med Harrys och Meghans son, som Doria.

Flytten till Nordamerika innebär att relationen mellan Archie och Doria stärks ytterligare. Meghan behöver sin mamma och den permanenta flytten till Storbritannien och intåget i den brittiska kungafamiljen var bra mycket tuffare än vad hon hade räknat med.

Foto: TT