Årets kvinna! Prinsessan Anne slår kungligt rekord

Vilken arbetshäst hon är prinsessan Anne, som toppar listan av kungligheter som har mest på schemat men hon har också slagit ett annat rekord. Visste ni att drottningens flitiga dotter också finns med i brottsregistret? Hon har rekordet att som första prinsessa i England ha dömts för något olagligt!

Prinsessan Anne ska verkligen vara glad och stolt. Hon har utmärkt sig bland Europas kungligheter som den mest arbetsamma personen. Inte illa för drottningens enda dotter, som sägs trivas allra bäst i en sadel och galoppera fram på de skotska hedarna.

anne

Men det verkar som om prinsessan Anne gillar att representera sitt kungarike också. Medan Kate och Meghan Markle står i rampljuset och får mycket massmedial uppmärksamhet, arbetar drottningens dotter i det tysta. Hon gör inget större väsen av sig och ändå är det Anne som är arbetshästen i det brittiska kungahuset. I en undersökning som The Telegraph har gjort nyligen avslöjas att prinsessan Anne har arbetat 180 dagar under år 2018. Det är mer än någon annan medlem av kungafamiljen.

Prinsessan Anne arbetar mest av alla

Prinsessan Anne är ständigt på språng

Prinsessan toppade även listan över de som hugger i mest 2017. Då hade hon 455 officiella framträdanden, evenemang, middagar och mottagningar hemma, samt ytterligare 85 utländska åtaganden. Hennes sammanlagt 540 uppdrag överträffade allt det som trion prins William, prins Harry och Kate gjorde sammanlagt. Vilken kvinna!

Kate Middleton

Nyligen invigde prinsessan Anne ett nytt campus på Foyle College i Nordirland. Nästan 24 miljoner var prislappen för bygget. Anne fick en guidad tur på skolområdet som har anor från 1617. “Princess Royal”, som hon kallas, mötte också studenter som arbetade med en utgrävning av en Spitfire och P38 Lightning från andra världskriget i Monaghan i Irland.

Hunden bet barn i benet

Prinsessan Anne har också andra rekord i bakfickan. Hur många av de brittiska kungligheterna har ett kriminellt förflutet? Inte många, men prins Charles syster kan chocka sina bordskavaljerer med följande sanna anekdot från verkligheten. Anne togs av polisen efter det att hon gjort en brottslig handling! Eller det var snarare hennes hund…

Nu har hunden munkorg för att inte bita fler barn

The Express berättar 2002 att drottningens dotter blev den första vuxna kunglighet i England som dömts av rättvisan. Anledningen var att prinsessans hund hade attackerat två barn.

– Det var prinsessan Annes bull terrier Ditty som rymt från prinsessan Annes bil och sprang i väg och bet två stackars oskyldiga barn i en park i Windsor.

Foto: TT

Läs mer:

Prinsessan Anne i 40-år gammal outfit – se bilderna då och nu!

Detta jobbar prinsessan Madeleine med i USA

Drottning Silvia hyllades på hjärteuppdraget – mor och dotter jobbade ihop!