Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Artisten avslöjar – togs åt sidan av Victoria bakom kulisserna: ”Spände blicken i mig”

13 jun, 2023, 15:30 

Kronprinsessan Victoria tvekade inte för att stötta vännen och artisten Rickard Söderberg under tuffa tiden.

Annons

Varje år samlas folk på kronprinsessan Victorias älskade Öland för att fira kungligheten. Den 14 juli bjuds det på vilt ståhej, viftande flaggor, kortege genom stan och underhållning i form av Victoriakonserten.

Här gör prins Oscar debut på Victoriakonserten!Brand logo
Här gör prins Oscar debut på Victoriakonserten!

Men för operasångaren Fredrik Söderberg blev konserten som hölls på Borgholms IP 2019 en mardröm. När han ställde sig på scen för att sjunga började han känna hur han mådde allt sämre, både fysiskt och psykiskt.

– Brytpunkten kom just den kvällen, när jag stod där och sjöng, och man börjar tänka att man står framför hela kungafamiljen. Alla var där. Det var tusen personer i publiken och några miljoner framför tv-apparaterna, säger Fredrik Söderberg till Svensk Damtidning.

Annons
Rickard Söderberg
Rickard Söderberg drabbades av en kollaps när han uppträdde på Victoriadagen 2019. Efter framträdandet tröstades han av kronprinsessan Victoria.

Victoria ryckte in direkt – efter kollapsen

Runt omkring rådde vild fest. En stor orkester var på plats och allting tycktes underbart – men för Rickard var det tvärtom. Kroppen var nära att braka ihop och bakom scen kämpade han febrilt för att hålla allting i styr.

Victoria, som lyssnat på Rickard flera gånger, insåg att något inte stod rätt till. När alla artisterna hade uppträtt besökte hon kulisserna för att kolla hur operasångaren egentligen mådde.

– Efter konserten tog Victoria mig åt sidan. Sen tittade hon på mig med sina hasselnötögon och sa: ”Rickard glöm inte bort att du är väldigt, väldigt bra”, säger han och fortsätter:

Annons

– Sen tog hon mig i handen, spände blicken i mig och sa: ”Nej, jag menar allvar”. Det säger så mycket om vem hon är som person när hon tar sig ur sin påpassade bubbla på sin födelsedag för att ta hand om mig.

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria kom fram efter konserten för att stötta Rickard Söderberg.

Rickard Söderbergs nya uppdrag

Allt vände efter Victorias ingripande. Dagen efter besökte Rickard en läkare, fick tillbaka dåliga provsvar och började förändra sitt liv på ett sätt som gör att han idag mår bättre än någonsin.

Den 30 juni står han återigen på scen. Tillsammans med den folkkäre skådespelerskan Marianne Mörck, och ett gäng operasångare, är han aktuell med den ”vansinniga operetten” Casanova på Ystad teater.

– I vanliga fall har man sju veckor reptid, men vi har typ bara haft två och en halv vecka. Det var helt omöjligt att få ihop hela det här gänget samtidigt annars, då det är 25 stycken av Sverige coolaste operasångare som ska samlas på ett och samma ställe, säger Rickard Söderberg.

Rickard Söderberg
Rickard Söderberg mår idag bättre än nånsin och är redo för operetten Casanova på Ystad teater med Marianne Mörck.

Foto: TT

Annons