Avslöjande detaljen på bilden på Elizabeth – förutspådde Megxit

Elizabeth Meghan och Harry

I nya avsnittet av Svensk Dam Doku berättar man att en av julbilderna på Elizabeth förutspådde Megxit – på ett nästan spöklikt sätt.

På onsdagseftermiddagen den 8 januari 2020 meddelade hertigparet av Sussex, prins Harry och Meghan, via Instagram, att de säger upp sig.

”Efter många månader av reflektioner och diskussioner har vi kommit fram till att vi vill ha en ny roll inom kungahuset”, skrev prinsparet.

Harry och Meghan slog fast att de drar sig tillbaka som ”seniora” medlemmar av kungahuset och kommer att arbeta för att bli ekonomiskt oberoende av hovet. Dessutom ska de flytta. Till Nordamerika.

Elizabeth, drottningen, agerade direkt. I ett pressmeddelande, som Buckingham Palace skickade ut som svar på hertigparet Sussex Instagrampost, heter det att drottningen ”förstår” att Harry och Meghan vill träda tillbaka men att detta är ”en komplicerad fråga som kommer att ta tid att reda ut”. Diskussionen är ”än så länge i ett tidigt skede”.

Elizabeth

Elizabeth vid skrivbordet på Windsor slott 2019. Notera fotona vid hennes sida.

Elizabeth ska inte ha vetat något om vad som skulle hända, enligt flera insatta källor. Men ändå verkar det som om Megxit, som Meghans och Harrys exit ur det brittiska hovet har kommit att kallas, nästan kunde förutspås. I alla fall om man kikar på drottningens klassiska jultal från 2019. Det berättar man nu i podcasten Svensk Dam Doku, i det nya avsnittet Megxit – och sanningen bakom konflikterna i den brittiska kungafamiljen.

På den blankpolerade skrivbordsskivan framför Elizabeth på Windsors slott står tre inramade fotografier. Ett på Elizabeths far, ett på sonen Charles och hustrun Camilla och ett på prins William, hans Kate och de tre små barnen: George, Charlotte och Louis. Prins Harry och hans Meghan finns inte med på bild. Detta trots att året varit historiskt för dem. Våren 2019 kom sonen Archie Harisson till världen och den brittiska kungafamiljen utökades ytterligare.

– När man tänker på det nu, att Meghan och Harry inte är med på bild, är det nästan spöklikt, säger Ellen Myrgård Lindén, reporter på Svensk Damtidning i Svensk Dam Doku.

Hela det nya avsnittet hör du här. 

Svensk Dam Doku

Foto: TT