Avslöjandet om Charles förvånar alla – orden om Diana: “Klagade mycket”

Avslöjandet om Charles förvånar alla – orden om Diana: “Klagade mycket”

Kung Charles beteende i en ny bok lyfts nu fram.
Prinsessan Dianas sista dygn i livet – minut för minut
1:31

Efter reklamen: Prinsessan Dianas sista dygn i livet – minut för minut

(1:31)

Slå på ljud

Det var 1997 som prinsessan Diana avled i en bilkrasch i Paris. På bilder inifrån bilen syntes Diana oroligt vända sig om mot bakrutan och spana mot förföljande paparazzis.

Efter dödskraschen kom det fram att den nye chauffören, Henri Paul, var påverkad av alkohol då han hade slutat sitt arbetspass. Paul hade inte räknat med att bli inringd.

Tidningen The Sun har tidigare rapporterat att barnen, Harry och William, är djupt påverkade fortfarande av mammas öde.

Under drottningen Elizabeths mäktiga begravning kämpade de emot tårarna och enligt flera väl insatta källor påmindes de om Dianas död.

Harry och William var 12 respektive 15 när de förlorade mamma.

Hårda anklagelser mot Charles efter märkliga beteendet: ”Våldsamma raseriutbrott”

Hela världen följde prinsessans begravning och ingen kan väl ha glömt hur man såg William och Harry följa efter hennes kista.

Avslöjandet om Charles förvånar alla – orden om Diana: “Klagade mycket”

Och just den scenen tas nu upp igen av författaren Christopher Andersen. Han har tidigare skrivit ett antal böcker om brittiska kungafamiljen och är i dag aktuell med en ny bok om "Kung Charles liv".

Andersen säger att han fick veta under arbetets gång att prins Harry, 38, tycker det är jobbigt att åka till London.

– Det påminner honom om den dagen han var tvungen att gå bakom Dianas kista. Han (Harry) blev mer eller mindre tvingad till att göra det av människorna som styrde slottet. Det är samma människor som Diana brukade klaga på, säger Christopher Andersen enligt Dagbladet och fortsätter:

– Jag tror att båda William och Harry tänkte: Vilka är dessa främlingar som aldrig träffat Diana? Jag tror att Charles förstod att han var ansvarig för att de fick lida för det.

Samtidigt kommer det fram uppgifter att prins Philip erbjöd sig själv som hjälp till Harry och William. Enligt prinsessan Anne ska Philip ha lovat att alltid finnas där för bröderna under stora sorgen.

Den kusliga detaljen – i kung Charles privata hem