Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Avslöjandet om Madeleine och Chris – nu sprids uppgifterna

30 okt, 2023, 06:00 
Nyligen avslöjade Madeleine detaljer om familjelivet hemma i Florida. Nu har uttalandet fått fötter och skapar rubriker utomlands.
Annons

Kungafamiljens lite mer vardagliga bestyr har alltid intresserat och engagerat. För visst är det något spännande med att få sig en inblick i en värld som annars ligger bakom lås och bom?

Nu har prinsessan Madeleine kommit med ett avslöjande om livet borta i Florida ihop med Chris O'Neill som skapar rubriker till och med utanför landsgränserna.

Carl Philip i olycka • Vi avslöjar! Victoria & familjen på lyxsemester • Jättefest för Daniel på slottet – 3 kungliga snackisar från veckan som gått!Brand logo
Carl Philip i olycka • Vi avslöjar! Victoria & familjen på lyxsemester • Jättefest för Daniel på slottet – 3 kungliga snackisar från veckan som gått!

Prins Carl Philip om beslutet för familjen

Just denna gång rör den frågan om barnvakter, eller "nannys" som det ofta kallas. Att vara kunglig innebär ett fullspäckat schema även på helger, och det är väldigt vanligt att ta lite hjälp utifrån under småbarnsåren.

Kungen till exempel, växte upp med barnflickan Ingrid "Nenne" Björnberg på Haga. Hon blev som en extra-mamma till kungen och hans systrar och kom att betyda oerhört mycket för familjen.

Annons

Men idag, i mer modern tid, är det desto vanligare att prinsarna och prinsessorna vill göra så mycket som det går själv med sina barn. Det är såklart oundvikligt för några som kronprinsessparet att inte ta hjälp av en barnflicka ute på Haga, men de försöker göra så mycket som det går själva.

Det har tidigare kommit fram att prinsparet väljer bort nanny, och istället sköter det själva. En bild som prins Carl Philip bekräftade i en ny intervju med magasinet ELLE:

– Vi är otroligt familjeorienterade. Vi vill vara en aktiv del i barnens liv och det har varit jätteviktigt sedan dag ett. Det är också ett sätt att inte jobba ihjäl sig faktiskt.

– Vi har fått höra att vi är moderna pappor, men jag tror att den moderna pappan är sån. För oss är det naturligt. Och när jag tänker på våra vänner är alla likadana.

Prinsessan Estelle blir buren av sin barnflicka
Estelle med barnflickan Katie från Australien som hon hade i många år. Tack vare att Katie pratade engelska blev det ett naturligt sätt att lära den framtida drottningen Estelle språket!

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neills familjebeslut skapar rubriker

Så – hur går det till i Florida då? Det avslöjade Madeleine i en intervju i Ingrid Thörnqvists nysläppta bok Yrke:Drottning. Det visar nämligen sig att hon och Chris inte är helt ense.

Annons

Hon berättar att kungabarnen som små visserligen hade bra barnflickor, men att det påverkat hennes syn på att själv ha nannys.

– Chris tycker ibland att jag ska överlåta vissa saker till en nanny, säger Madeleine i boken och fortsätter:

– Men nej, jag vill vara den som tar hand om mina barn. Jag saknade det själv, och jag tror att det gäller min syster och bror också, de är väldigt hands-on med sina barn. Även som drottning kommer min syster att hålla hårt på att vara nära sina ungar och engagera sig i deras utveckling och aktiviteter, det kommer hon inte att tumma på.

Nu har detta beslut spridit sig utomlands. I tyska Gala går rubriken "Olika syn på barnuppfostran" att läsa över en bild på Madeleine och Chris, och även Bunte uppmärksammar samma sak.

Det är faktiskt tämligen ovanligt för att vara en kunglighet att inte vilja ha barnflickor – så det är inte konstigt att man i utlandet höjer på ögonbrynen!

Foto: TTAnnons