Avslöjandet om prinsessan Sofia: "Ganska bestämd"

Avslöjandet om prinsessan Sofia: "Ganska bestämd"

Make-up artisten William Värnild är mannen bakom prinsessan Sofias bröllopssminkning. Nu berättar han hur hon är att jobba med.
Carl Philip och Sofia – en kärlekssaga!
Slå på ljud

Vid extraordinära tillställningar är det vanligt att stora kändisar får hjälp att piffa till sig innan de visar sig för allmänheten. Bland annat brukar make-up artister finnas bakom kulisserna.

En av Sveriges främsta make-up artister är William Värnild. Han har nämligen hovet som en återkommande kund. Han sminkar både den norska och svenska kronprinsessan, men mest känd är han för prinsessan Sofias bröllopssminkning.

Make-up artistens ord om prinsessan Sofia: "Ganska bestämd"

William Värnild är inte bara Sofias make-up artist, utan även hennes goda vän sedan 17 år tillbaka. Men för Expressen berättar han att han ändå försöker skilja på jobb och privatliv.

– När hovet har bokat mig är jag på plats för att göra ett jobb. Prinsessan är ganska bestämd, och när jag jobbar har jag inga personliga åsikter om hennes önskemål. Det viktiga är att hon ska känna sig fin, säger han.

På slottet kallar han henne för ”Ers kungliga höghet”, trots den nära vänskapsrelationen. William menar att det är hennes arbetsplats och att han då har respekt för hennes yrkesroll och de runt omkring henne.

LÄS MER: Prinsessan Sofias knep på bröllopet – vännen avslöjar

Sofia vet hur hon vill ha det när det kommer till sminkningen. Enligt William föredrar hon en mer naturlig look men lyfter gärna fram ögon och ögonbryn.

– Vi har provat en färgstark läpp, och när vi sedan såg bilderna tänkte vi att vi nog i fortsättningen ska hålla fokus på ögonen.

Sofias bröllopssminkning lockade kunder

När William fick prestigeuppdraget att sminka prinsessan inför hennes bröllop med prins Carl-Philip så blev det lite av startskottet för en framgångsrik karriär som make up-artist.

– Att ha hovet som kund ger ringar på vattnet. När det blev officiellt att jag gjorde prinsessans bröllopsmakeup väcktes ett intresse och blivande brudar vill boka mig på grund av det.

I dag har William sminkat blivande brudar på över 200 bröllop!

Foto: TT

LÄS MER: Glädjebeskedet från Madeleine och Chris – mitt under Victoriafirandet på Öland!

LÄS MER: Sofias blixtändring! Därför är hon inte med och firar kronprinsessan Victoria

LÄS MER: Prinsessan Madeleines utseendeförändring – bilderna visar