Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofias blixtändring! Därför är hon inte med och firar kronprinsessan Victoria

14 jul, 2021, 16:32 
AvIndra Nordemar
I dag är det kronprinsessans dag då hon fyller 44 år. Som vanligt firas hon storslaget på Öland men i år saknas prinsessan Sofia vid firandet.
Annons
Grattis Victoria! Här anländer kronprinsessfamiljen till fotograferingenBrand logo
Grattis Victoria! Här anländer kronprinsessfamiljen till fotograferingen

Kronprinsessan Victorias födelsedag har varit en av sommarens största höjdpunkter i flera år. Och trots att läget ser något annorlunda ut i år, till följd av pandemin, så ska hon självklart firas ändå.

Nu är hela kungafamiljen samlad i Borgholms slottsruin. Men alla är inte med och firar kronprinsessan.

Förutom Victoria och hennes familj så är kungen och drottningen givetvis på plats. Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har tagit sig ända från Florida för att spendera sommaren på Öland, och så klart även fira Victorias födelsedag. Prins Carl Philip diggar också med till musiken. Däremot syns inte prinsessan Sofia till på de nya bilderna – trots att de befinner sig på Öland. Och Svensk Damtidning kan berätta om anledning bakom prinsessans frånvaro.

Chris O'Neill, prinsessan Madeleine och prins Carl Philip – utan sofia!

Därför är Sofia inte med och firar Victoria

På första parkett under Victoriakonserten sitter kungafamiljen men Carl Philip, som brukar ha Sofia vid sin sida, sitter nu i stället bredvid prinsessan Madeleine.

SOLLIDEN 20210714Prins Carl Philip, Christopher O'Neill och prinsessan Madeleine och fotograferas på Sollidens slott i samband med kronprinsessans födelsedag på Victoriadagen.Foto: Jonas Ekströmer / TT / kod 10030

Det visar sig att Sofia har valt att stanna hemma på Solliden i kväll.

För tre månader sedan fick prinsparet ett nytt tillskott i familjen – prins Julian. Och senast i går kunde vi se honom i sin vagn på Solliden Sessions då Carola uppträdde.

Annons

Men ikväll väljer Sofia att stanna hemma med barnen – Julian, Alexander och Gabriel. Trots att hon var uppskriven som deltagare i den kungliga kalender, fram till bara någon timme innan hon konserten började.

Så här svarar hovet angående beslutet:

"Med tanke på att Prins Julian fortfarande är så liten har Prinsessan Sofia valt att stanna på Solliden i kväll för att ta hand om barnen", skriver Ulrika Näsholm.

Och även Margareta Thorgren, informationschef vid hovet, intygar.

"Hon har fortfarande en liten baby som ammas", skriver hon i ett sms

Foto: TT

Annons