Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Glädjebeskedet! De får komma på Victoriadagen 2021

14 jul, 2021, 06:10 

Allt du behöver veta om Victoriadagen 2021!

Annons
Så blir Victoriadagarna 2021Brand logo
Så blir Victoriadagarna 2021

I dag är det äntligen dags för sommarens stora händelse på Öland – firandet av kronprinsessan Victoria. För drygt två veckor sedan kunde hovet bekräfta att hela kungafamiljen samlas på Sollidens slott under sommaren. Men firandet av kronprinsessan blir annorlunda, även i år. Så här har hovet sagt i ett pressmeddelande:

– Kungafamiljen ser fram emot att åter samlas på Solliden under sommaren. Men på grund av rådande restriktioner, samt risken att skapa folksamlingar, möter kronprinsessan ej allmänheten för att ta emot gratulationer vid rundeln framför Sollidens slott.

Därför kommer det officiella firandet att dra i gång först på kvällen, till Victoriakonserten, i Borgholms slottsruin.

Under Victoriadagen och Victoriakonserten 2021 kommer fler medlemmar ur kungafamiljen delta än förra året!
Förra året deltog en något mindre skara ur kungafamiljen. I år blir det annorlunda!

Victoriadagen 2021: De deltar i Victoriakonserten

Huvudpersonen, kronprinsessan Victoria med prins Daniel deltar så klart. Även prins Carl Philip och prinsessan Sofia dyker upp. Paret deltog ju också under det nedskalade firandet förra året. I år gör även kungen och drottning Silvia Victoria sällskap, liksom prinsessan Madeleine och Chris O'Neill!

Annons

Men huruvida prinsessan Estelle kommer att delta är oklart, vi har ju sett henne stråla mellan sin mamma och pappa tidigare år! Det är heller inte klart om prins Oscar kommer att göra sin debut på Victoriakonserten i år.

Då visas firandet av kronprinsessan Victoria & Victoriakonserten

Victoriakonserten sänds i SVT1 den 14 juli klockan 21.00. Då kommer vi bland annat få se när kronprinsessan delar ut Victoriastipendiet till skridskostjärnan Nils van der Poel och musikframträdanden av bland andra Melodifestival-vinnaren Tusse – och så klart blir det en insamling till Kronprinsessan Victorias Fond.

Här hålls Victoriakonserten 2021 – i Borgholms slottsruin på Öland.
Borgholms slott. En gång var detta Karl X Gustavs storslagna 1600-talspalats, men efter den stora branden år 1806 är bara murarna kvar. Här ska Victoriakonserten 2021 hållas.

Foto: TT

Annons