Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Avslöjar hemligheten om Estelle, 12 – misstankarna stämmer

15 maj, 2024, 06:00 
Prinsessan Estelle kommer en dag bli drottning – ett uppdrag som kräver noggranna förberedelser.
Annons

Prinsessan Estelles liv är som ingen annans. Hon är född till ett liv som Sveriges blivande kronprinsessa och framtida drottning – två roller som kräver noggranna förberedelser redan i ung ålder.

Estelles drottningskola: Därför stoppas hon av Victoria och DanielBrand logo
Estelles drottningskola: Därför stoppas hon av Victoria och Daniel

Sedan barnsben har hon skolats in för att en dag ta över som Sveriges statschef. Redan som sexåring kunde hon tala flytande engelska och hennes framtid är mer eller mindre utstakad.

För att Estelle ska vara redo för sitt kommande uppdrag krävs en väl uttänkt drottningskola, en skola som kommer pågå ända tills den dagen då det är dags för Estelle att axla rollen som drottning.

Annons
Drottning Silvia och prinsessan Estelle
En dag kommer prinsessan Estelle att bli Sveriges drottning.Jonas Ekströmer/TT

Experten om Estelles skola

När Estelle började grundskolan 2018 var uppståndelsen stor. Överallt trängdes press, radio och tv för att rapportera om hennes första skoldag och bevittna när hon hälsade på sina blivande klasskamrater för första gången.

Men Estelle var redan medveten om sin kungliga status, då hon redan innan börjat delta i det vardagliga representationsarbetet och varit med sina föräldrar på en rad olika uppdrag.

– Det är samma uppmärksamhet från allmänheten som när kronprinsessan började i skolan. Men jag tror att Estelle redan har ett hum av vad som krävs i det kungliga arbetet, har före detta hovmarskalk Elisabeth Tarras-Wahlberg sagt till SVT.

Annons

Daniels och Victorias beslut för Estelle

Nu har Estelle blivit så pass stor att hon syns flitigt i det kungliga rampljuset. Kungaexperten Herman Lindqvist tycker det är tydligt att hon snappat upp väldigt mycket av Victorias egenskaper.

– När hon är i publika sammanhang så för hon sig som att hon vet att hon representerar och är iakttagen. Hon verkar klara det väldigt bra och tycker det är roligt, precis som sin mor. Det verkar lovande faktiskt, hon är väldigt gullig, säger Herman Lindqvist till Svensk Dam.

Annons

Men de riktigt krävande uppdragen dröjer. Estelle är trots allt ett barn och både mamma Victoria och pappa Daniel är på det klara med att hon ska få en så normal uppväxt som det bara går.

– Det är nog bra att ta ett steg i taget. Både kronprinsessan Victoria och prins Daniel är väldigt pedagogiska och vill att barnen ska få vara barn, har Elisabeth Tarras-Wahlberg förklarat.

Kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle, prins Daniel och prins Oscar
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är måna om att barnen, prinsessan Estelle och prins Oscar, ska få en så normal uppväxt som möjligt.Fredrik Sandberg/TT

Foto: TT

Annons