Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Avslöjar: Prinsessan Madeleines bakslag – tvingas plötsligt att ställa in

03 aug, 2022, 11:48 
AvSimon Holm Stålhand
Helena Wiklund

Ett tufft besked för prinsessan Madeleine.

Annons
10 kungliga saker att se fram emot 2022!Brand logo
10 kungliga saker att se fram emot 2022!

Drottning Silvia grundade World Childhood Foundation år 1999 och sedan dess har man arbetat med att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn. Visionen är alla barns rätt till en barndom fri från våld, exploatering och sexuella övergrepp.

Under förra året så blev prinsessan Madeleine ny vice hedersordförande för Childhood. Och det betyder att hon kommer att leda hela organisationen, sida vid sida med drottning Silvia.

För bara en månad sedan så kunde vi ta del av bilder från prinsessan Madeleines besök i Frankfurt, Tyskland. Prinsessan Madeleine var på plats i Frankfurt för att få information om det nionde Childhood-Haus som byggs. Prinsessan överlämnade en symbolisk gåva i samband med besöket och den symboliska gåvan var ett regnbågsfärgat leksakshus i trä.

Prinsessan besökte även en öppenvårdsavdelning för barn och träffade läkare som berättade om verksamheten. Besöket i Frankfurt avslutades med en mottagning på Union International Club arrangerad av Childhood Tyskland, skriver kungahuset på sin hemsida.

Annons

Madeleines chockbesked – veckan innan

När prinsessan Madeleine fyllde 40 år så hade hon en båtfärd i syfte att samla in pengar och gåvor till just World Childhood Foundation.

Planen var att en liknande båtfärd skulle ta plats den 14 augusti. Biljetterna till en exklusiva båtfärden som skulle börja vid Strandvägen kostar enligt uppgifter 7000 kronor styck.

Men bara veckan innan de skulle kasta loss så kommer ett oväntat besked.

Beslutet har tagits att båtfärden ställs in. Det bekräftar hovet för Svensk Damtidning.

"Arrangemanget ”Sensommarkväll med Childhood”, som var planerat den 14 augusti till förmån för World Childhood Foundation, har blivit framflyttat till nästa år. Efter noga övervägande beslutades det att arrangemanget flyttas till nästa år då många hade förhinder att delta i år", skriver hovets informationsavdelning till Svensk Damtidning.

Annons