Avslöjat: Därför är Madeleine egentligen i Sverige

Avslöjat: Därför är Madeleine egentligen i Sverige

Ola Axman/TT

Prinsessan Madeleine och familjen är äntligen hemma i Sverige efter ett halvår i USA. Nu berättar hovet sanningen bakom vistelsen.

Därför har Madeleines och Chris barn så ovanliga namn!
Slå på ljud

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill landade i Sverige med barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne för över en vecka sedan.

Det är första gången familjen befinner sig på svensk mark sedan i somras. Och de planerar inte att åka tillbaka till USA riktigt ännu! Tidigare i veckan kunde hovet nämligen bekräfta att prinsessan och familjen kommer fira nyår i Sverige.

"Prinsessan med familj planerar att vara i Sverige fram till i början av januari", skrev informationssekreterare Ulrika Näsholm i ett mejl till Nöjeslivet.

LÄS MER: Varningen till Madeleine och Chris – skapar oro inför framtiden

Chris O`Neill och prinsessan Madeleine med barnen prinsessan Leonore, prinsessan Adrienne och prins Nicolas på väg att ta emot granar inför julfirandet från Skogshögskolans studentkår på Stockholms slott.

Hela familjen på slottet!

Anders Wiklund/TT

Riktiga anledningen till att prinsessan Madeleine är i Sverige

Prinsessan kickade igång sin vistelse i hemlandet med ett ärofyllt kungligt uppdrag. Nämligen att ta emot julgranar från Skogshögskolans studentkår på kungliga slottet i Stockholm. Ett uppdrag som både kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip tidigare axlat.

Svensk dam har kontaktat hovet för att ta reda på om prinsessan kommer genomföra några mer kungliga uppdrag under sin vistelse. Hovets informationschef Margareta Thorgren avslöjar då den verkliga anledningen till Madeleines Sverigevistelse.

– Nej det kommer prinsessan inte. Hon och familjen är här primärt för att träffa familjen och fira jul och nyår i Sverige.

Det är inte konstigt att Madeleine vill njuta av att spendera tid med sina syskon, föräldrar och barnens kusiner, eftersom att de inte träffas så ofta!

Så bor Madeleine och Chris i Sverige

När Madeleine och familjen befinner sig i Sverige bor de i prinsessans lyxiga femrummare på Hovstallet på Östermalm i Stockholm.

Åren 2018-2019 genomgick lägenheten dessutom en renovering, för hela fem miljoner kronor!

LÄS MER: Jobbiga sanningen om Chris O'Neill: "Står inte bra till – det är kris"

LÄS MER: Madeleines hemliga nyårsfirande i Sverige – hovet uttalar sig