Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Avslöjat! Här är stjärnorna som kommer fira Victoria på Öland – artisten gör comeback

10 jun, 2024, 06:00 
Nu står det klart vilka artister som uppträder på Victoridagen 2024 i Borgholm, och vem som leder hela sändningen. Och det är som upplagt för succé!
Annons

I mitten av juli är det dags för årets kungliga höjdpunkt: kronprinsessan Victoria fyller 47, och det ska firas hela veckan på Öland!

Den 14:e juli uppmärksammas födelsedagen traditionsenligt med en konsert från Borgholms vackra slottsruin, som också tv-sänds på SVT.

Nu står det klart vilka artister som får äran att hylla kronprinsessan på födelsedagen – här är alla namn.

Vilken folkfest! Här firar Victoria och Daniel nationaldagenBrand logo
Vilken folkfest! Här firar Victoria och Daniel nationaldagen

Här är artisterna som uppträder på kronprinsessan Victorias födelsedag 2024

Victoriakonserten är en uppskattad tradition, både för kungafamiljen och alla som följer den på tv.

Annons

Födelsedagsbarnet med familj sitter såklart på första parkett, och under åren har det bjudits på en hel del skratt, sittdansande och pampiga uppträdanden.

Och nu står det klart vilka som tar sig ann scenen i år, framför Victoria, Daniel, Oscar, Estelle och resten av gänget:

Lena Philipsson, Molly Hammar, Albin Lee Meldau, Edda Magnason och Olivia Lobato!

Sändningen kommer ledas av Yvette Hermundstad, som gör sitt sjätte år:

- Att återigen få förtroendet att leda firandet av vår Kronprinsessa och att få hylla historiens 46:e Victoriapristagare är väldigt roligt och ärofyllt. Det är utan tvekan årets härligaste uppdrag, säger hon.

Lena Philipsson, Molly Hammar, Albin Lee Meldau, Edda Magnason och Olivia Lobato, Yvette Hermundstad
Här är uppställningen! Från vänster övre raden: Albin Lee Meldau, Lena Philipsson, Edda Magnason. Nedre raden: Molly Hammar, Olivia Lobato och Yvette Hermundstad.Foto: TT
Annons

Lyckan inför Victoriadagen 2024: "Fantastisk konsert"

Lena Philipsson har faktiskt uppträtt på Victoriakonserten flera gånger förut, och det har blivit succé varenda gång – så det är inte konstigt att hon gör comeback.

Kronprinsessan Victoria och Lena PhilipssonVictoriadagen, Borgholm, Öland 2006
Lena och Victoria rockar loss på Victoriadagen 2006.Charles Hammarsten/TT

Popstjärnan Molly Hammar är även hon rutinerad när det kommer till kunglig publik. Hon sjöng på Victoriadagen 2016, och uppträdde på kungens tronjubileum i fjol. Molly Hammar slog igenom i Idol, och har sedan dess tävlat i Melodifestivalen och synts i Så mycket bättre.

Annons

Även Albin Lee Meldau charmade svenska folket i Idol med sin imponerande pipa. Han är dessutom varm i kläderna, han stod ju på Sollidenscenen när kungafamiljen firade nationaldagen på Skansen nyligen – och berörde hela publiken.

Edda Magnason har släppt tre hyllade album – men är också välkänd för publiken på vita duken, efter att hon spelade rollen som den folkkära sångerskan Monica Zetterlund. För det vann hon en Guldbagge, men i Borgholm är det hennes jazziga sångröst kungafamiljen ska få njuta av.

Och sist men inte minst, (men yngst), stjärnskottet Olivia Lobato! Hon slog igenom på TikTok och toppade listorna direkt med sommar-singeln Syrener. Sedan dess har hon varit med i program som Allsång på Skansen och Lotta på Liseberg – och har hon fått det hedersamma uppdraget att sjunga för kronprinsessan, bara 20 år gammal!

Under kvällen ska också Victoriapriset delas ut, till Isabelle Haak. Ja, det här är ju som upplagt för succé! Victoriadagarnas ansvarige Stephan Rimér ser framemot veckan:

Annons

– Vi ser som alltid fram emot att gratulera Kronprinsessan Victoria med ett pärlband av populära svenska artister. Det blir en fantastisk konsert från Borgholms slottsruin, både för publiken på plats och för tv-publiken, säger han.

Victoriakonserten sänds på SVT klockan 20.00 den 14 juli.

Prinsessan Estelle, prins Oscar, kronprinsessan Victoria, kung Carl Gustaf, drottning Silvia och prins Carl Philip under Victoriakonserten på Borgholms slottsruin i samband med firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Öland
Snart är det dags igen!Mikael Fritzon/TT

Foto: TT

Annons