Avslöjat: Madeleine har inte blivit inbjuden – på fem år

Avslöjat: Madeleine har inte blivit inbjuden – på fem år
Prinsessan Madeleine har inte varit på besök i sina hertigdömen på fem år. Nu visar det sig att hon inte ens blivit inbjuden.
Annons

Prinsessan Madeleine är inte bara prinsessa – utan också hertiginna av Gästrikland och Hälsingland.

Men nu var det längesen de boende i Gävleborgs län fick se sin hertiginna på nära håll. Madeleine har nämligen inte varit på officiellt besök i länet sedan 2015.

Annons

Prinsessan Madeleine har inte dykt upp

Prinsessan Madeleine bor på heltid i Florida med maken Chris O
Prinsessan Madeleine bor på heltid i Florida med maken Chris O’Neill.

Detta kan Sofia Edelbrock bekräfta. Hon är koordinator hos landshövdingen Per Bill och har hand om planeringen och officiella inbjudningar.

– I februari 2015 var prinsessan Madeleine och Chris O’Neill i Gävle för att bland annat besöka ESRI Group och aktivitetshuset Helges. Dagen inleddes på Gävle slott med lunch tillsammans med landshövding Barbro Holmberg och ett 40-tal gäster från länets idrotts-, kultur- och näringsliv. Lunchen avslutades med ett kort möte med Anna-Sofia Winroth, Gefle Chocolaterie. Efter det finns inget officiellt som vi känner till, däremot kan prinsessan ha vistats privat i länet utan vår kännedom, säger Sofia.

Annons

Har inte blivit inbjuden

Men det är inte tal om några bittra känslor gentemot Madeleine från länsstyrelsens sida. De har själva inte räckt över någon officiell inbjudan till prinsessan under de här fem åren.

– Vi har ingen kännedom om att prinsessan blivit inbjuden till länet och tackat nej sedan 2015. Som fyrabarnsförälder har landshövding Per Bill stor förståelse för att prinsessan Madeleine och Chris O’Neill har utmaningar i att prioritera sin tid i den fas i livet de nu är med små barn.

Annons

Vad har ni för sorts kontakt med hertiginnan?

– Vi har en god kontakt med Kungahuset och ser fram emot att välkomna prinsessan Madeleine när tid och möjlighet finns framöver.

Prinsessan Madeleine bor som bekant på heltid i Florida med maken Chris O’Neill. Där arbetar hon med välgörenhetsorganisationen Childhood och uppfostrar sina tre barn.

Annons

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

9 kommentarer till “Avslöjat: Madeleine har inte blivit inbjuden – på fem år”

 1. josefin skriver: 9 februari, 2020

  var det inte detta besök som kritiserades just f att P M inte interagerade med folk? nu har väl landshövdingen glömt att hertiginnan finns. det är ju möjligt att alla tycker det är en bra glömska.


 2. Fluff skriver: 9 februari, 2020

  Har dessa ”hertigdömen”/län/landskap någon skyldighet mot dessa hertigar och hertiginnor som de, utan att önska det, fått i ”gåva” av CG Bernadotte?


  1. charlotte skriver: 10 februari, 2020

   Ja man har skyldigheter att ordna något trevligt när vederbörandes hertig/hertiginna kommer på besök. Dessa besök får initieras av hertigen/hertiginnan själva. Det får vi nog aldrig se av Madeleine. Carl Philip besöker Värmland ofta och deltar i olika evenemang, trevligt att se sådant intresse.


 3. konsttanten skriver: 9 februari, 2020

  Inte inbjuden på fem år; det kan jag förstå efter senaste besöket.


 4. Daga skriver: 10 februari, 2020

  Nej det blev ingen succé vid första besöket i Gävle. Vad har hon gemensamt med svenskarna i dag efter snart ett decennium utomlands har egentligen aldrig varit ute och träffat vanligt folk som de andra i kungahuset.Varför ska vi sörja för en kunglighet i USA?Tycker Chris framstår som sympatisk och rar pappa,en vanlig snubbe som hellre går ut med kompisar och tar en öl än sitter iakttagen på podiet i sidenklädd plymå.Han går inte hem där han blir obekväm.Låt honom försörja sina barn utanför kameralinser i lugn och ro.Daga


  1. Bror skriver: 10 februari, 2020

   Kära Daga (Agda)
   Madeleine är inte den första svensk som tagit sin tillflykt till det stora landet i väster.
   För mer än ett och ett halvt århundrade sedan tillstod en av den svenska litteraturens stora, CJ Love Almqvist, sin längtan tillbaka till hemlandet med den klassiska raden: Blott Sverige svenska krusbär har.
   Nog tror jag att också Madeleine minns den sötsyrliga smaken av ett solvarmt svenskt krusbär från barnasomrarna där nere på det öländska Solliden. Eller vad tror du?


 5. konsttanten skriver: 10 februari, 2020

  Jag förstår till hundra procent att Madeleine inte vill bo i Sverige, gäller Chris också. Hon saknar bara familjen, vänner och Solliden på somrarna. Jag accepterar det än så länge…men inte i evighet när hon är HKH


 6. charlotte skriver: 12 februari, 2020

  Madeleines liv blev annorlunda än hon drömt om. Villa Parkudden hade hon tänkt ut och satt och inredde med sin väninna. Sedan blev allt upp och nedvänt och hon har fått acceptera sitt liv i USA. Chris vägrar nog komma till Sverige och vägrar att hans barn ska läggas ut till beskådan i media. Jag är inte säker på att paret bor tillsammans längre. Min uppfattning.


 7. Daga skriver: 13 februari, 2020

  Bror Absolut!Och att de är rena från mjöldagg och helt mogna.Mvh Daga. Ps mitt första minne av Almqvist, som sjuttonåring.Det går An.Tvteatern.Början av 60-talet.Helena Brodin Lars Lind.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar