Avslöjat: Madeleine har inte blivit inbjuden – på fem år

Prinsessan Madeleine har inte varit på besök i sina hertigdömen på fem år.Nu visar det sig att hon inte ens blivit inbjuden.

Prinsessan Madeleine är inte bara prinsessa – utan också hertiginna av Gästrikland och Hälsingland.

Men nu var det längesen de boende i Gävleborgs län fick se sin hertiginna på nära håll. Madeleine har nämligen inte varit på officiellt besök i länet sedan 2015.

Prinsessan Madeleine har inte dykt upp

Prinsessan Madeleine bor på heltid i Florida med maken Chris O'Neill.

Prinsessan Madeleine bor på heltid i Florida med maken Chris O’Neill.

Detta kan Sofia Edelbrock bekräfta. Hon är koordinator hos landshövdingen Per Bill och har hand om planeringen och officiella inbjudningar.

– I februari 2015 var prinsessan Madeleine och Chris O’Neill i Gävle för att bland annat besöka ESRI Group och aktivitetshuset Helges. Dagen inleddes på Gävle slott med lunch tillsammans med landshövding Barbro Holmberg och ett 40-tal gäster från länets idrotts-, kultur- och näringsliv. Lunchen avslutades med ett kort möte med Anna-Sofia Winroth, Gefle Chocolaterie. Efter det finns inget officiellt som vi känner till, däremot kan prinsessan ha vistats privat i länet utan vår kännedom, säger Sofia.

Har inte blivit inbjuden

Men det är inte tal om några bittra känslor gentemot Madeleine från länsstyrelsens sida. De har själva inte räckt över någon officiell inbjudan till prinsessan under de här fem åren.

– Vi har ingen kännedom om att prinsessan blivit inbjuden till länet och tackat nej sedan 2015. Som fyrabarnsförälder har landshövding Per Bill stor förståelse för att prinsessan Madeleine och Chris O’Neill har utmaningar i att prioritera sin tid i den fas i livet de nu är med små barn.

Vad har ni för sorts kontakt med hertiginnan?

– Vi har en god kontakt med Kungahuset och ser fram emot att välkomna prinsessan Madeleine när tid och möjlighet finns framöver.

Prinsessan Madeleine bor som bekant på heltid i Florida med maken Chris O’Neill. Där arbetar hon med välgörenhetsorganisationen Childhood och uppfostrar sina tre barn.

Foto: TT