Avslöjat! Prinsessan Birgittas stora sorg – egna orden om dilemmat

prinsessan birgittas stora sorg

Birgitta bor i Spanien sedan många år. Men nu har hennes liv, i den soliga staden Santa Ponsa, förändrats. Prinsessan berättar om sin nya vardag – och vad som är tuffast med den.
Slå på ljud

Prinsessan Birgitta har haft ett annorlunda år. Hon har både tillbringat sin tid i ett coronadrabbat Spanien, med hårda restriktioner, och i våras flög hon hem till Sverige för två lugna månader med kungen och drottningen på slottet Stenhammar, utanför Flen.

Så här lät de när Svensk Damtidning ringde upp Birgitta för några månader sedan:

– Jag har jättetråkigt. Jag sitter här, mellan mina fyra vägar, och dricker kaffe. Vi får bara gå ut om vi ska handla eller gå på apoteket. Annars ska vi stanna inne, berättade kungens syster då.

Stora bakslaget för prinsessan Birgitta i Spanien

Nu talas det om att hela Europa är på väg in i en andra våg, när det kommer till smittspridningen, och Birgitta tvingas återigen vara försiktig. Precis som alla andra. Men när Svensk Damtidning ringer upp prinsessan för en uppdatering är hon ändå vid gott mod.

LÄS MER: Birgittas egna ord om hjärtoperationen

– Det är bra här! Solen skiner. Det är 23 grader varmt och jag spelar golf, sa en glad Birgitta på andra sidan luren.

Men en sak bekymrar henne. Hon kan inte träffa sin barn och barnbarn som hon längtar så mycket efter. De bor ju som bekant i München och kan inte resa till sin kära mamma – nu när coronaläget är allvarligt.

– Det är min största sorg. Det är jättetråkigt att inte kunna träffas. Alla får hålla sig hemma och man kan ju inte resa, fortsätter Birgitta.

Så ser prinsessan Birgittas dagar ut

Men som tur är har prinsessan sitt stora intresse – som hon ägnar tid åt varje dag. När det kommer golfen finns inga restriktioner och Birgitta får gå sin vanliga golfrunda, precis som hon är van vid. Golfbanan är dessutom den enda plats där Birgitta slipper munskydd. Några timmar om dagar känns det alltså som att livet pågår precis som vanligt. Men på kvällar och helger är prinsessan bara hemma, förklarar hon.

– Vi kan ju inte gå ut. Alla fester och sociala grejer är inställda. Men det är bara att hålla ut.

LÄS MER: Prinsessan Birgitta utsatt för bluff

Foto: TT