Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Babyboom i brittiska kungafamiljen: Prinsessan visar upp gravidmagen

08 jun, 2021, 14:00 
Prinsessan Beatrice med brittiska kungafamiljen Buckingham Palace slottsbalkongen
Drottning Elizabeths barnbarnsbarn trillar in på löpande band. Fyra dagar efter baby Lilibets födelse visar nästa prinsessa upp gravidmagen.
Annons
Kungligheterna som väntar smått 2021!Brand logo
Kungligheterna som väntar smått 2021!

I svallvågorna efter Meghans och prins Harrys nyfödda dotter Lilibet växer nästa kungliga baby till sig i sin mammas mage.

Det är prins Harrys kusin prinsessan Beatrice, 32, som väntar sitt första barn med brittisk-italienske Edoardo Mapelli Mozzi, 38 – och i helgen visade hon upp magen under en shoppingtur i London.

Prinsessan Beatrice visar upp gravidmagen Babyn beräknad höst 2021
Knappt ett år efter bröllopet: Beatrices och Edoardos baby är på väg.

Babyn ska komma i höst, närmare än så har brittiska hovet inte specificerat, och kanske kände Beatrice en spark eller två, för på bilderna ser man att hon lägger handen på magen.

Prinsessan Beatrice Gravid Gift med Edoardo Mapelli Mozzi väntar barn hösten 2021
Gravida: Prinsessan Beatrice och hennes man Edoardo.

På fingret gnistrade Beatrice förlovningsring med de megastora briljanterna (3.5 carat), designad av maken med assistans av den brittiska juveleraren Shaun Leane.

Annons

Prinsessan Beatrices roll – lik prinsessan Sofias

Prinsessan Beatrice har något av en särställning i den brittiska kungafamiljen. Hon är barnbarn till drottning Elizabeth och son till prins Andrew, och hon tituleras Hennes Kungliga Höghet. Men hon har inga egentliga kungliga uppdrag, utöver de stiftelser som hon är beskyddare för, och på den punkten påminner hennes jobbsituation faktiskt lite om prinsessan Sofias, med den skillnaden att Beatrice är född kunglig medan Sofia är ingift.

Men när det var dags för prinsessan Beatrice att säga ja till sin Edoardo vid det hårt pandemianpassade bröllopet förra sommaren så steppade farmor drottning Elizabeth fram och visade var skåpet ska stå: Beatrice, tia i den brittiska tronföjden, fick låna både drottningens egen brudtiara och en av hennes vintageklänningar från år 1962.

Drottning Elizabeth Prinsessan Beatrices bröllop 2020
Juli 2020: Drottning Elizabeth med brudparet prinsessan Beatrice och Edoardo Mapelli Mozzi.

Foto: TT.

Annons