Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bakom kulissen med Victoria! Så är hon när kamerorna stängs av

30 okt, 2021, 07:00 
Ellen Myrgård Lindén
Kronprinsessan Victoria prins Daniel bakom kulissen
Kronprinsessan Victoria är en riktig arbetsmyra som nu återigen får åka runt i Sverige och representera kungahuset. Men hur är hon när kamerateam och journalister inte är med?
Annons
Hör Daniels kärleksfulla gliring till Victoria – efter upptäckten!Brand logo
Hör Daniels kärleksfulla gliring till Victoria – efter upptäckten!

I mitten av oktober besökte Victoria och Daniel Kronobergs län för att uppmärksamma de insatser som gjorts med anledning av covid-19-pandemin. Besöket ägde rum i Alvesta och Växjö och landshövding Maria Arnholm och maken Magnus Wallgren tog emot kronprinsessparet.

Victoria och Daniel besökte Kronobergs län

Det blev en fullspäckad dag som inleddes på Högåsens särskilda boende, sedan vidare till residenset i Växjö och de hann även möta företagare från skogsägarföreningen Södra, som berättade hur de har agerat vid alla förändringar som pandemin har fört med sig.

Kronprinsessparet med Södras vd Lotta Lyrå.

Svensk Damtidning ringde upp Casper Danielsson, pr- och pressansvarig på föreningen, som berättade mer om det kungliga besöket.

Annons

– Kronprinsessparet var i Kronoberg, som en del i sina länsbesök runt om i Sverige. Vi hade runda bord-samtal och pratade om hur näringslivet har återhämtat sig efter pandemin.

- Vi på Södra berättade om våra perspektiv på den här perioden samt hur vi har ställt om verksamheten. Många av vår organisations fältpersonal har ändrat sitt arbetssätt och träffats mer digitalt. Vi har dessutom jobbat hårt för att hålla smittan nere och verksamheten igång. Att ersätta fossilfria produkter med hållbara alternativ från skogen har blivit extra viktigt för många människor under pandemin.

Victoria, och inte minst Daniel, brinner för svenska företag och deras möjligheter och utmaningar och Casper berättar vidare vilka frågor paret var lite extra intresserade av.

Det här var Victoria mest intresserad av

– Kronprinsessparet var nyfikna på hur Södra arbetar för att ta tillvara hela trädet som vi tar från skogen, bland annat genom att använda skogsrester till bioenergi. Och så pratade vi om granbarkborre, som är ett stort problem för många skogsägare i Götaland, men där vi har hittat ett nytt sätt att använda de angripna träden och få nytta av virket ändå.

Dagen till ära bar Victoria kläder som gick i hållbarhetens tecken. Hon gjorde nämligen entré iklädd en jacka med fransar som vi inte har sett förr. Och det visade sig vara en filt som hade skänkts till Stockholms stadsmission – och som tack vare deras modevarumärke Remake Stockholm kunde göras om till en snygg höstjacka.

Victoria i den snygga jackan – en kunglighet som tänker på minsta detalj!

Foto: TT

Annons