Bakslaget för prins Joachim – gör storförlust igen

Bakslaget för prins Joachim – gör storförlust igen

Prins Joachim har riskerat att bli utan apanage – men de privata investeringarna går med förlust.

Allt om Danmarks kungahus!
Slå på ljud

Prins Joachims roll inom det danska kungahuset har länge varit ganska otydlig, och enligt uppgifter har han i perioder varit missnöjd med de uppgifter han givits.

Det har varit prat om att hans apanage skulle tas bort, men än så länge är det inte aktuellt.

Joachim arbetar just nu som försvarsattaché vid den danska ambassaden. Men han skulle gärna ha en betydligt viktigare roll inom monarkin, menar Se og Hörs kungliga expert Sören Jakobsen.

– Det är drottningen och kronprinsparet som fått honom att dra sig undan och ta jobbet i Paris. Han inser att klockan klämtar, har han tidigare sagt.

Hanne Juul/Aller/MEGA

– Drottningen vill inte frånta honom apanaget, för hon har ju själv sett till att flytta honom till utlandet, så då vill de inte också ta bort hans apanage. Och Joachim hade blivit sur om han bara fick en vanlig lön. Men om han varit en ärans man, så hade han själv frånsagt sig det. Men hans relation till pengar är rätt flexibel.

Investeringen går med förlust

Men oklarheterna kring hans finanser har gjort att han sett sig om för andra investeringar, bland annat i livsmedelsbolaget De 5 Gaarde, det rapporterar Se og Hör. Det är ett bolag som det senaste räkenskapsåret gått med förlust, närmare bestämt ett underskott på ca 1,1 miljon svenska kronor. Då prins Joachim äger 23 procent av bolaget blir hans förlust runt 250 000 kronor. Det var dessutom Bäst att han får behålla apanaget ett tag till låter det som med andra ord!

LÄS MER: Drottning Margrethes drastiska beslut efter prins Joachims hjärnblödning

LÄS MER: Drama på galamiddagen – del av Margrethes brosch mystiskt borta

LÄS MER: Hemma hos kronprinsessan Mary – visar upp 30-rummaren