Bakslaget för prinsessan Estelle vid födelsedagen

prinsessan estelle

Snart får prinsessan Estelle återigen blåsa ut ljusen på födelsedagstårtan. Åtta stycken närmare bestämt. Men kommer hon ha kalas med kusinen Leonore, som ju fyller år tre dagar tidigare. Vi har ställt frågan till hovet.

Estelle har haft några tuffa veckor. Under nyårshelgen var kronprinsessan i Alperna och då föll den 7-åriga prinsessan i backen vilket resulterade i en fraktur på smalbenet. Sedan dess har hon varit gipsat och hoppar runt på kryckor.

Anpassar sig efter olyckan

Nu har det gått lite mer än två veckor sedan Estelles skidolycka och hovet berättar hur prinsessan mår – och hur det går för henne i skolan.

– Hon mår bra och hanterar det gipsade benet fint. Barn är ju ofta duktiga att anpassa sig i nya situationer. Det gör prinsessan Estelle på bästa sätt, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

prinsessan estelle

Snart fyller prinsessan Estelle 8 år. Men kommer hon ha ett gemensamt kalas med kusinen Leonore?

Den 23 februari fyller prinsessan 8 år. Att fylla år är en stor sak när man är i Estelles ålder och känner vi kungafamiljen rätt kommer de att fira prinsessan stort – både hemma på Haga och hos mormor och morfar på Drottningholm.

Estelle och Leonore är inga småsessor längre

Men frågan är om det blir något gemensamt födelsedagskalas för Estelle och Leonore. Prinsessorna fyller ju nämligen med bara tre dagars mellanrum. Leonore den 20 februari och Estelle den 23e. Vissa år har Victoria och Madeleine passat in så att kusinerna träffas i samband med födelsedagarna men när vi ställer frågan till hovet är det ytterst oklart och Madeleine och Chris kommer att resa hem i slutet av februari.

– Det är ingenting jag känner till, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

prinsessan leonore

Florida-sessan Leonore blir snart 6-åring!

Foto: TT