Estelle tvingas anpassa sig efter olyckan

Estelle tvingas anpassa sig efter olyckan
Prinsessan Estelle håller på att återhämta sig efter sin skidolycka i Alperna. Enligt Hovet mår prinsessan bra – även om hon tvingats anpassa sig efter sitt nya gips.
Annons


Det var under nyårshelgen som olyckan var framme. När kronprinsessfamiljen var på skidsemester i Alperna föll prinsessan i backen och fick åka till sjukhus. Väl där kunde läkarna konstatera att 7-åringen drabbats av en fraktur på smalbenet och skulle behöva gå i gips.

Annons

Estelle föll i backen

Estelles första skoldag på Campus Manilla.
Estelles första skoldag på Campus Manilla.
Annons

Nu har det gått två veckor sedan olyckan i skidbacken – och Estelle har inte tappat modet. Enligt Margareta Thorgren, informationschef på Hovet, är prinsessan på gott humör.

– Hon mår bra och hanterar det gipsade benet fint. Barn är ju ofta duktiga att anpassa sig i nya situationer. Det gör prinsessan Estelle på bästa sätt, säger hon.

Estelle har också, precis som resten av landets skolbarn, fått inleda vårterminen. Förstaklassare på Campus Manilla började sin termin på torsdag, den 9 januari, och då var Estelle där. Hon går just nu på kryckor, men enligt Thorgren är detta inget som stör.

Så var hennes jul

Bortsett från skidolyckan fick Estelle en fin julhelg. Hon var hemma hos både mormor och morfar på Drottningholm och hos farföräldrarna i Ockelbo. Dessutom blev det en träff med faster Anna Westling Söderström och hennes man Mikael i Gävle där familjen såg en hockeymatch mellan Brynäs och Oskarshamn.

Annons

Dagen efter att skidolyckan blev känd reste prins Daniel till Norge för att delta i Ari Behns begravning. Kronprinsessan Victoria valde att stanna med barnen.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Estelle tvingas anpassa sig efter olyckan”

 1. Majvor Johansson Borgholm skriver: 16 januari, 2020

  Stackars lilla flicka, vilket lidande!


 2. Anna skriver: 16 januari, 2020

  Ja, vad ska presschefen säga…hennes jobb är ju att leverera positiva nyheter om kungafamiljen i alla lägen?!


  1. Ulla Lundell skriver: 17 januari, 2020

   Alla som råkar ut för en olycka hur stor/liten den är måste anpassa sig till det. Gå med kryckor lär man sig snabbt vare man är barn eller vuxen

   Ulla


 3. charlotte skriver: 16 januari, 2020

  Margaretha Thorgren förklarar det på ett bra sätt. Hon har själv 5 barn och har säkert varit med om idrottsproblem av olika slag.


 4. josefin skriver: 16 januari, 2020

  denna artikel sàgs redan för en vecka sedan. Ska vi nu fà veckoliga bulletiner om en 7-àrings onda ben? Detta ben torde läka helt komplikationsfritt, o sàledes borde det bara behöva bulletinas om sa icke var fallet.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar