Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bakslaget för Sofia – stor oro efter nya beskedet: ”Är mardrömmen”

26 nov, 2021, 19:00 

Prinsessan Sofia brinner för sitt arbete med Project Playground, men nu är det hotat av det nya beskedet från Sydafrika.

Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 47?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 47?

Prinsessan Sofia är förutom mamma och prinsessa en outtröttlig filantrop som via sin stiftelse Project Playground jobbar hårt för att göra livet bättre för barn och deras familjer i dels Sverige men även Sydafrika.

Verksamheten jobbar för att ge barn den barndom de förtjänar, även om de växer upp i fattigdom så ska de ha möjlighet att leka och utvecklas så som barn behöver.

I vanliga fall åker Sofia regelbundet till Kapstaden och Sydafrika för att själv delta i arbetet men sedan början på 2020 har det inte varit möjligt på grund av pandemin.

Sofia har ett stort engagemang för välgörenhet, och arbetar outtröttligt med sin stiftelse Project Playground!

Vanligtvis reser hon dit någon gång runt årsskiftet, och nu är även detta års resa hotad. Under fredagen nåddes världen av beskedet att en ny variant av coronaviruset, som är potentiellt betydligt mer smittsam än den redan smittsamma deltavarianten, det rapporterar bland annat SVT.

Annons

Påverkar resor från Sydafrika

Precis som i många delar av världen hade samhället börjat öppna upp när varianten upptäcktes och nu är oron stor i landet.

– Det här är tyvärr mardrömmen som man fruktade här. Det man mest av allt fruktat är nya åtgärder som slår sönder ekonomin och så kommer den här nyheten om att en ny variant upptäckts i Johannesburg, säger SVT:s Afrikakorrespondent Johan Ripås.

En omfattande smittspridning gör det dels svårare för Sofia att resa till Kapstaden och delta i arbetet, EU har tills vidare stoppat resor från Sydafrika till många länder tills vi vet mer om viruset. Sen försvårar det självklart även verksamheten, som påverkas av smittläget lokalt. Vi får hoppas att det snart finns mer klarhet kring situationen!

Annons