Barnbarnens märkliga upptäckt under Margrethes födelsedagsfirande – alla reagerar

Danska Kungafamiljen

Drottning Margrethe firade sin födelsedag med hela danska folket.

Drottning Margrethes barnbarn gjorde en speciell upptäckt under firandet av drottningen 83 års dag.

Under gårdagen samlades det flera hundra personer utanför Amalienborg i Danmark. Det var ett myller av danska flaggor och glada miner som spred sig över torget utanför det kungliga palatset. Anledningen var för att fira deras drottning Margrethe som fyllde hela 83 år.

Margrethe efter tuffa operationen – första bilderna
0:26

Efter reklamen: Margrethe efter tuffa operationen – första bilderna

(0:26)

Slå på ljud

Prinsessan Isabella stal hela showen - på farmor Margrethes födelsedag

Det var däremot inte en självklarhet att kalaset skulle bli av då drottningen nyligen opererades på grund av en ryggskada. Hon låg sjukskriver på Amalienborg under 49 dagar. Men under påsken gjorde hon comeback. Hon visade upp sig igen för att visa att hon kommer tillbaka till sitt livslånga jobb som Danmarks regent efter operationen. Nu kunde hon även fira sin födelsedag, till hela danska folkets förtjusning.

Danska kungafamiljen

Hela familjen var med och firade drottningen.

Tim Rooke/Shutterstock

En märklig upptäckt

På Amalienborgs balkong möttes drottningen av danska folkets jubel, i sällskap av familjen. Kronprins Frederik var på plats med hela kronprinsfamiljen. Även prins Joachim och prinsessan Marie och alla barnen närvarade för att fira farmor. Och drottningen verkade vara riktigt lycklig av att vara i barnbarnens sällskap.

Men snabbt inpå firandet upptäckte prinsessan Isabelle och prins Christian något märkligt i luften.

Började peka mot luften

De hann knappt börja vinka mot folket innan prinsessan Isabelle började peka upp mot luften tillsamman med sin bror prins Christian. Högt uppe i den blåa himlen flög nämligen ett sjöflygplan.

Danska kungafamiljen

Ett sjöflygplan flög över palatset

Tim Rooke/Shutterstock

Flygplanet som flyger mellan Århus och Köpenhamn var utrustat med två pontoner för att kunna landa på vatten. Och det väckte många reaktioner både på balkongen och nedanför.

Barnbarnen påpekade för drottningen om den märkliga farkosten som flög över palatset under födelsedagsfirandet. Det tog därefter hela kungafamiljens uppmärksamhet vars blickar drogs upp mot det blå.

Drottning Camillas djupa sorg - efter beskedet om att hon slutar: "Gör ont"