Barnen samlades för att se Victoria dela ut pris

Barnen samlades för att se Victoria dela ut pris
Annons

Drottning Silvia var den som märkte det först… I hela sitt liv har kronprinsessan Victoria kämpat mot sina läs- och skrivsvårigheter. Nu gör hon allt för att hjälpa andra med samma problem.

Igår, måndag, fanns kronprinsessan Victoria på plats på Örsundsbroskolan i Enköping. Det kungliga uppdraget för dagen var att dela ut Bertil Hults pris, till den skola som juryn för priset känner har gjort mest för att hjälpa och underlätta för barn och ungdomar med dyslexi och andra läs- och skrivproblem.

I åtta år

Priset har delats ut i åtta år och har med tiden blivit allt mer uppmärksammat runtom i skolvärlden, inte minst på grund av att prist delas ut av just kronprinsessan av Sverige.

Problem att läsa

Victoria har ju själv svårigheter med att läsa och skriva, problemen uppdagades tidigt, drottning Silvia var uppmärksam och kronprinsessan fick hjälp snabbt.

Ormskinn

Alla har inte den turen och i vuxen ålder har Victoria gjort allt för att hjälpa andra som varit, och är, i samma situation som hon.
I höga klackar av ormskinn, beige kappa och vit klänning gjorde kronprinsessan entré på skolan i Örsundsbro under måndagseftermiddagen.

Annons

Barn hade samlats

Nästan hundra förväntansfulla barn hade samlats på skolgården för att få en skymt av henne och hälsa henne välkommen.
Victoria var på ett strålande humör, vinkade glatt, tog emot blommor och skrattade.

En check överlämnades av kronprinsessan Victoria till skolans rektor.

Bertil Hults tal

Väl inne i skolan lyssnade hon till Bertil Hults och professor Martin Ingvars tal innan hon överräckte en check till skolans stolte rektor Thomas Tollsner.

Kort visit

Det blev dock en kort visit för Victoria. Knappt en timme efter att hon anlänt lämnade hon skolan, glatt vinkandes, i en av säpos svarta bilar med tonade rutor.

Av Johanna Lejon
Foto: Charles Hammarsten

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

27 kommentarer till “Barnen samlades för att se Victoria dela ut pris”

 1. lime skriver: 1 februari, 2011

  Där fick Huldt äntligen valuta för sin “smekmånadsgåva”.
  Det tog sin tid…


 2. ingrid skriver: 1 februari, 2011

  Verkligt pinsamt att hon gör sådana besök i stilettklackar!!!
  Har hon ingen rådgivare som kan tala om vad som passar var?
  Eftersom de har svårt för att uttrycka sig kan de väl visa vördnad mot folket genom något så enkelt som klädval.


 3. Gneta skriver: 1 februari, 2011

  #1 Det kanske inte riktigt framgår av artikeln här, men Kronprinsessan Victoria har detlat ut det här priset i flera år.
  Bra tycker jag att detta uppmärksammas, för kanske kan samtidigt mycket av fördomarna mot personer med dyslexi försvinna. Tänk, fortfarande är det många som likställer dyslexi med personens intelligens. och tror att personer med detta handikapp är mindre intelligenta.

  #2 Vore intressanta att höra vad det är för fel med KP Victorias skor, varför kan hon inte ha dessa på sig. Är väl bra, att hon har skor med höga klackar, då syns hon ju ännu bättre… eller hur??


 4. Aino skriver: 1 februari, 2011

  Håller fullständigt med Ingrid om att kronprinsessan hade totalt fel skor på sig när hon besökte skolan.


 5. Lisbet skriver: 1 februari, 2011

  #3 Bra skrivet! Håller med dig!

  #1 och 4: Varför detta fokus på Kronprinsessans skor? Vad har det med vördnad att göra? Är du medveten om att du själv nervärderar “folket” 🙂 Jättesnygga kläder och skor!! DET är ett hedersvärt pris att få! Det ska väl ändå uppmärksammas!


 6. Helena skriver: 1 februari, 2011

  Skorna är snygga men inte till brun kappa… annars tycker jag att stövlar är ett bättre val när det råder vinterväglag!!!!!
  Barnen klär sig ofta för tunt i skolan och inte klär det sig ännu varmare om de ser en kronprinsessa strutta omkring i snön på stilettisar!!!!!


 7. Julia skriver: 1 februari, 2011

  Snygg klädsel Victoria hade. Men var är Daniel?


 8. Sthlm skriver: 1 februari, 2011

  Strålande fräsch och snygg kronprinsessa som sprider värme och glädje.
  Victoria kanske använder skorna så ofta därför att de är bekväma och de passar säkert till klänningen. Mysigt för småflickorna att titta på de vackra ormskinnsskorna.


 9. Vicki skriver: 1 februari, 2011

  Samma tanke, är väl inte nåt fel på skorna, men ett par stövlar/stövletter hade väl passat bättre, under det besök, på en skola och vinterdag dessutom. Då hade väl även långbyxor suttit bättre än en vit klänning.
  Hon är så fin Victoria, som människa, men klädval har hon svårt för tydligen.
  Rätt kläder vid rätt tillfälle-


 10. berette skriver: 1 februari, 2011

  Nej nu får damerna ge sig hon är absolut inte felklädd och hon är snygg i högklackat.


 11. Marilu skriver: 1 februari, 2011

  Jag undrar vad Daniel g


 12. Irene skriver: 1 februari, 2011

  Ja, så var det “paying back time”.


 13. Lydia skriver: 1 februari, 2011

  #3 Gneta ja då är det inte undra på att han bjöd på jetplansresa och yachtsemester med personal då. Det var väl just sådant här som var anledningen till kritiken av presentresan och korruptionsmisstankarna.

  Klädvalet mysko! Håller med några här: varför stilettklackar på snö och is om det inte är enbart mellan bil och byggnad, vilket det inte verkar vara här. Vit kort klänning passar inte heller, men kappan är snygg.


 14. lotta skriver: 1 februari, 2011

  Svenska avundsjukan i dess prydo. Att ni aldrig förnekar er och kan glädja er åt något positivt????


 15. Gneta skriver: 1 februari, 2011

  #13.. kan du då förklara vad denna Bertil Hult har för vinning av att Kronprinsessan Victoria delar ut ett pris instiftat av honom. Vilken form av ekonomisk vinning kan denne Bertil Hult ha av detta?

  Vad jag kan se är väl den enda vinning att priset blir mer känt och detta kanske betyder att allt fler skolor i landet därmed kämpar för att få priset.. hmm.. återigen, någon vinning för Bertil Hult?

  Jag frågar för jag får liksom inte denna ekvation att gå ihop… eller???


 16. *** skriver: 1 februari, 2011

  Jag undrar när Hovet ska bekräfta graviditeten, man är ju inte blind. Victoria är ju verkligen smal som en sticka vanligtvis, nu ser hon verkligen gravid ut! Man ser också att hon försöker dölja det… Jag tippar på en kunglig bebis lagom till hög/sen -sommaren 🙂 Kanske runt Victorias egna födelsedag?


 17. pix skriver: 1 februari, 2011

  gud vilket tjafs om vad som passar o ej! undrar om det är 100 Åriga tanter(här?) som anser det fel att ha höga klackar bara för att det är vinter.låt henne ha vilka skor hon vill ha o gå själva omkring med skor med brådar o gud vet vad det allt heter.Det viktigaste i sammanhanget är ändå varför hon var där jo för att dela ut ett mycket viktigt pris.Tror o hoppas att det här priset skal lära människor vad dyslexi är!!!


 18. Anita W skriver: 1 februari, 2011

  Vår kronprinsessa var vacker som alltid, klädd som en prinsessa bör klä sig. Jag är så stolt över henne och vår kungafamilj som representerar Sverige på ett utomordentligt sätt. Fortsätt med det. Vad är det för gnällspikar som skriver på bloggen?????? Ni måste ha ett bedrövligt liv som ser allting så negativt eller njuter ni av att skriva elakt????


 19. BARBRO NTANDOU skriver: 1 februari, 2011

  Hon kanske inte blivit informerad om att prisutdelningen skulle ske utomhus, eller så skulle hon in efteråt på nästa uppdrag. Inte påverkas väl skoleleverna av en vuxen gästs klädval. Vad tror ni om barn?


 20. caterine skriver: 1 februari, 2011

  Snyggt klädd och snygga skor, barn och även vuxna vill se en raffig, modern prinsessa och inte en gammaldags tråkigt klädd med tråkiga stövlar som Silvia hade på statsbesöket och en skinnmössa dragen över örona. Nä fräsch, snygg och raffig ska dom vara. Madeleine borde lära sig av sin storasyster.


 21. Inga-Lill skriver: 2 februari, 2011

  Dagens I-landsproblem-vad Victoria har på fötterna.


 22. Vicki skriver: 2 februari, 2011

  Kappan var jättesnygg, jättekul att min gamla skola fick priset !! Härligt för alla dyslexiker!


 23. Carita Sjöbergdam skriver: 2 februari, 2011

  Till nr 7 och 11 Daniel går i skola och kan inte hänga med över allt. Sedan är det bara skönt att se Victoria ensam också-. För när Daniel är med så klänger hon mycket på honom. SEr lite konstigt ut att en kvinna i hennes ålder gör så.


 24. Carita Sjöbergdam skriver: 2 februari, 2011

  Lite konstiga kläder och skor mitt i vintern har hon allt.


 25. Måntand skriver: 2 februari, 2011

  Vilket tjat om var Daniel är! Seriöst! Direkt han inte syns på bild med Victoria börjar folk undra. Gee er!


 26. marianne skriver: 2 februari, 2011

  men var är babymagen??


 27. hilde skriver: 3 februari, 2011

  Men kjære vene Victoria ble kjørt med bil til denne prisutdelingen, gikk fra bilen og inn så det er vel ikke så merkelig at hun har på lite klær. Hun var bare utendørs i de minuttene hun stoppet for å snakke med barna. Men jeg ville kanskje valgt støvletter uansett

  det framgår av artikkelen at Victoria har delt ut denne prisen før, så hvorfor disse kommentarene om pay back time.


Annons

Laddar