Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Barnen samlades för att se Victoria dela ut pris

01 feb, 2011, 08:05 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons

Drottning Silvia var den som märkte det först… I hela sitt liv har kronprinsessan Victoria kämpat mot sina läs- och skrivsvårigheter. Nu gör hon allt för att hjälpa andra med samma problem.

Igår, måndag, fanns kronprinsessan Victoria på plats på Örsundsbroskolan i Enköping. Det kungliga uppdraget för dagen var att dela ut Bertil Hults pris, till den skola som juryn för priset känner har gjort mest för att hjälpa och underlätta för barn och ungdomar med dyslexi och andra läs- och skrivproblem.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

I åtta år

Priset har delats ut i åtta år och har med tiden blivit allt mer uppmärksammat runtom i skolvärlden, inte minst på grund av att prist delas ut av just kronprinsessan av Sverige.

Victoria har ju själv svårigheter med att läsa och skriva, problemen uppdagades tidigt, drottning Silvia var uppmärksam och kronprinsessan fick hjälp snabbt.

Ormskinn

Alla har inte den turen och i vuxen ålder har Victoria gjort allt för att hjälpa andra som varit, och är, i samma situation som hon.

I höga klackar av ormskinn, beige kappa och vit klänning gjorde kronprinsessan entré på skolan i Örsundsbro under måndagseftermiddagen.

Annons

Barn hade samlats

Nästan hundra förväntansfulla barn hade samlats på skolgården för att få en skymt av henne och hälsa henne välkommen.

Victoria var på ett strålande humör, vinkade glatt, tog emot blommor och skrattade.

Bertil Hults tal

Väl inne i skolan lyssnade hon till Bertil Hults och professor Martin Ingvars tal innan hon överräckte en check till skolans stolte rektor Thomas Tollsner.

Kort visit

Det blev dock en kort visit för Victoria. Knappt en timme efter att hon anlänt lämnade hon skolan, glatt vinkandes, i en av säpos svarta bilar med tonade rutor.

Av Johanna Lejon

Foto: Charles Hammarsten

Annons

Läs även:

Annons