Barnens drottning – tv-serie med Silvia och Madeleine

prinsessan madeleine drottning silvia barnens drottning
Snart får vi se drottning Silvia och prinsessan Madeleine i en ny, stor, tv-satsning. På söndag har Barnens drottning, som handlar om organisationen Childhood, premiär i TV8. Vi har pratat med mannen bakom hela idén – kungaexperten Roger Lundgren.
Annons

Barnens drottning. Många som hör de orden tänker förstås på Silvia. Men det är även namnet på en ny tv-serie, som drottningen och prinsessan Madeleine medverkar i.

Initiativtagare till serien är kungaexeperten Roger Lundgren och det är även han som gör intervjuerna i tv-serien, som kommer att sändas i fem delar – med start på söndag, den 8 mars, kl. 20.30, i TV8. Under torsdagskvällen gästar Roger även Go’kväll, i SVT, för att prata om den nya tv-serien.

Roger Lundgren berättar om Barnens drottning i Go’kväll

Vi träffar Roger som berättar hur det var när han träffade de kungliga kvinnorna under inspelningen.

Annons
Annons

– Jag har en väldigt bra relation med både drottning Silvia och prinsessan Madeleine. Och inom det här området är de otroligt kunniga. Jag har en enorm respekt för deras kunskap och engagemang. De dukar inte de här svåra frågorna. Utan tar upp problematiken när de till exempel träffar kejsaren av Japan och Thailands kung.

Den första delen, som sänds i TV8 på söndag, berättar hur Childhood blev till. Att det, på den tiden, var tillåtet med innehav av barnpornografiska bilder och att drottningen inte bara blev hyllad över sitt initiativ med Childhood. I dag är förstås synsättet ett helt annat och flera kungligheter, runt om i Europa, kämpar för barns rättigheter. Men drottning Silvia var absolut först och både drottning Máxima och drottning Rania av Jordanien har berättat att de har inspirerats av den svenska drottningen.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Har haft en fantastisk dag på Solliden. Tack HM Drottningen och @princess_madeleine_of_sweden

Ett inlägg delat av Roger Lundgren (@royal_roger)

Annons

Hemliga inspelningarna med Silvia och Madeleine utomlands

Roger berättar också hur drottningen ser på arbetet med organisationen, längre fram.

– Jag kör så länge jag orkar men det är skönt att finns att Madeleine finns, som kommer att ta över en dag, har Silvia berättat för honom.

Han avslöjar också att han har rest både till Tyskland, USA och Sydafrika med kungligheterna. Han har även träffat dem på Solliden. Och vi kommer att få se många hjärtskärande möten med både utsatta barn, hjälparbetare och föräldrar.

Missa inte Barnens drottning på söndag, den 8 mars, kl. 20.30 i TV8.

Annons

Foto: TT, TV8

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Barnens drottning – tv-serie med Silvia och Madeleine”

 1. Gunilla skriver: 5 mars, 2020

  Hemligt nu igen😂😂


 2. Minna skriver: 5 mars, 2020

  Intressant???


 3. Daga skriver: 6 mars, 2020

  Den byxmodellen passar inte d.Silvia.Alldeles för långa.Hon klär bättre i klassiska kostymbyxor.Madeleines klänningsmodell har vi sett på Victoria.Daga


 4. charlotte skriver: 6 mars, 2020

  Stilig bild från trädgårdsbordet. Vackra avslappnade utseenden. Madeleine ser bäst ut när hon tar en “underordnad roll”. Mamma har högre rang, både ålder och personlighet.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar