Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Barnens titlar borttagna av misstag! Danska hovet bekräftar

Barnens titlar borttagna av misstag! Danska hovet bekräftar

Prins Joachims barn fick sina titlar borttagna för tidigt.

Det har varit ett hektiskt, intensivt och chockartat 2022 för den danska kungafamiljen. I slutet av september meddelade drottning Margrethe att prins Joachims barn fråntas sina prins- och prinsesstitlar.

Margrethes drastiska beslut – tar ifrån titlarna
1:11

Efter reklamen: Margrethes drastiska beslut – tar ifrån titlarna

(1:11)

Slå på ljud

”Prins Joachims ättlingar kommer hädanefter att tilltalas som excellenser. Drottningens beslut ligger i linje med liknande anpassningar som andra kungahus genomfört på olika sätt de senaste åren”, skrev danska kungahuset.

Drottning Margrethe

Drottning Margrethes beslut uppskattades inte av prins Joachim.

Mads Claus Rasmussen

Prins Joachim förtvivlad: ”Väldigt ledsna”

Beslutet rörde upp starka känslor. Prins Joachim hade svårt att hålla tillbaka tårarna när han i ren förtvivlan uttalade sig om moderns hastiga och plötsliga besked.

– Vi är alla väldigt ledsna. Det är aldrig roligt att se sina barn bli behandlade på det här sättet. De befinner sig i en situation som de själva inte förstår, sa han till Ekstra Bladet.

Stark kritik riktas mot Margrethe efter nya bilden "Ledsen och arg"

Danska kungahusets stora blunder

Från och med den 1 januari 2023 kommer Nikolai, Felix, Henrik och Athena inte längre vara prinsar och prinsessor. Istället kommer de tituleras excellenser och använda sig av titlarna greve, grevinna och komtesse av Monpezat.

Samtidigt har det skett ett rejält misstag på danska kungahusets hemsida. Under onsdagen hade barnens titlar tagits bort från sajten, något som sedan korrigerades.

– Det beror på ett beklagligt tekniskt fel, som nu är åtgärdat, säger kungahusets informationsavdelning till Ekstra Bladet.

Ja, barnen får njuta några dagar till av sina titlar, men misstaget vittnar också om att danska kungahuset är redo att göra förändringen så fort det nya året rings in.

Från och med 1 januari får prins Joachims barn inte längre använda sig av sina prins- och prinsesstitlar.

RITZAU SCANPIX

Foto: TT