Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Harrys besked med Meghan - stora glädjen för familjen

02 aug, 2023, 08:30 
Samuel Björn
Prins Harry och Meghan Markle
Prins Harry och Meghan Marklevande har haft ett omtumlande senaste år.

Efter mycket spekulationer så kan beslutet nu bekräftas.

Annons
Prins Harry utfryst inför alla: ”Hjärtskärande”Brand logo
Prins Harry utfryst inför alla: ”Hjärtskärande”

Det har varit mycket uppståndelse kring prins Harry i Storbritannien på senaste tiden. Efter att ha lämnat Storbritannien och sina kungliga uppdrag bakom sig så har blossat upp om att han också är nära att lämna ett annat uppdrag som han håller nära hjärtat - men så blir inte fallet.

Prins Harrys dåliga inflytande

Under senaste tiden har brittiska röster höjts över ifall prins Harry kan ha ett dåligt inflytande över sin brorson prins George. Författaren och hovexperten Angela Levin berättar i en intervju med OK Magazine att prins Harry och prinsessan Kate har blivit varnade från att låta George umgås med sin farbror.

Anledningen är Harrys senaste konflikter med det brittiska kungahuset och framförallt hans uttalanden i såväl hans självbiografi Spare och i Netflix-serien Harry & Meghan, i ett uttalande har han även yttrat sig över prins George och hans syskons framtid.

Annons

"Av de där tre barnen kommer minst en att bli reserven precis som jag och det smärtar. Det oroar mig”, berättar han i Spare.

Det är just sådana uttalanden som gjort kungahuset är rädda över att låta prins Harry få umgås allt för mycket med prins George, som är två i den brittiska tronföljden.

– George har ingen dysfunktionell familj, till skillnad från William och Harry när de växte upp, så han borde klara sig bättre, säger Angela Levin till OK Magazine och fortsätter:

– Kate och William är där för att hjälpa honom. Men han måste hållas borta från Harrys negativa inflytande.

Prins George
Hörselkåpor kan vara ett effektivt grepp om föräldrarna inte vill att prins George ska kunna påverkas av farbror Harry i framtiden.

Harry stannar

Nu har det spekulerats i att Harrys tumultartade år också kommer att leda till att han lämnar sin roll i sitt miljövänliga turistinitiativ, Travalyst.

Annons

Spekulationerna växte fram efter att den verkställande direktör Sally Davey utfärdade ett pressmeddelande i maj som tillkännagav en ny "fas av tillväxt" för företaget och välkomnade nya styrelsemedlemmar utan någon nämnande av Harry.

Men spekulationerna fick ett snabbt slut, detta efter att Sally Davey i måndags släppte ett uttalande om prins Harry, som grundade initiativet Travalyst 2019.

"Prins Harry är grundaren av Travalyst och förblir en ovärderlig del av denna organisation. Hans roll har inte förändrats på något sätt, och han är regelbundet involverad i strategiska diskussioner och beslut tillsammans med våra partners och styrelse", sa Sally i uttalandet, enligt People.

En väldigt positiv nyhet för prins Harry och Meghan Markle med andra ord. Skönt för paret att inte lämna alla sina uppdrag efter det tumultartade året.

Annons