Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bekräftat: Kunglig bebis på väg – glädjeyra i Monaco!

24 nov, 2022, 10:00 
Furstinnan Charlene och furst Albert, med tvillingarna prins Jacques och prinsessan Gabriella och Louis Ducruet

Nu nås vi av glädjande nyheter!

Annons
5 saker du inte visste om furstinnan CharleneBrand logo
5 saker du inte visste om furstinnan Charlene

Monaco har kanske det glammigaste kungahuset, eller furstehuset av dem alla. Det är ett av de mest välbärgade i Europa, och väcker intresse hos både inbitna kungafans och vanligt folk.

Med Charlene och Albert i spetsen är det många som följer furstedömmets alla steg. Och tänk vilken glädje – nu blir de fler!

Var känd som skandaldrottning

Ja, fokus hamnar alltjämt på furstinnan Charlene och furst Albert i Monaco. Intresset kring fursteparet tycks aldrig svalna, och de är ständigt föremål för spekulationer. Detsamma gällde Alberts mor Grace Kelly, som närmast kan beskrivas som en ikon i landet.

Annons

Innan hon tragiskt avled 1982 fick hon förutom Albert två döttrar, Caroline och Stéphanie. Alberts systrar syns då och då vid furstens sida, speciellt då Charlene av olika skäl måste avstå.

Furstinnan Charlene, prinsessan Stéphanie, prins Jacques prinsessan Gabriella och furst Albert på Monacos nationaldag
När Monaco förra veckan traditionsenligt firande sin nationaldag gjorde Stéphanie furstefamiljen sällskap.

Under sina unga år var hans yngsta syster Stéphanie känd som något av en skandaldrottning! På 1980-talet fyllde hennes uppdåd löpsedlarna, och det handlade om stökiga romanser, äktenskap och tatueringar. En stor kontrast till sin eleganta och sobra mor Grace Kelly – Stéphanie var en kunglig rebell.

Annons
Prinsessan Stéphanie av Monaco 1996
Den charmiga Stéphanie 1996.

På senare tid har Stéphanie av förklarliga skäl tonat ner sina bestyr rejält, och tar sin roll som faster till tvillingarna Jacques och Gabriella på största allvar. Hon är likt Caroline en ständig och viktig stöttepelare till sin bror, speciellt när Charlene har det tufft.

Farmorslyckan för Alberts syster

Och nu har hon fått ett glädjande besked. Hon ska bli farmor! Det är Stéphanies son Louis Ducruet som väntar sitt första barn tillsammans med skolförälskelsen Marie! Bebisen kommer tillhöra den kungliga storfamiljen i Monaco, men kommer inte få en titel.

Annons

Paret har en liten hund som väntar ivrigt på att välkomna bebisen till världen, och när de meddelade nytillskottet gjorde de det med en urgullig gest:

Hunden hade en bandana med texten "Blivande storebror".

Louis och Marie träffades på ett nattklubb i Cannes och blev störtförälskade direkt. De gifte sig 2019 och hade dagen efter sitt bröllop en vacker ceremoni i samma ståtliga katedral som hans mormor Grace Kelly och prins Ranier III gifte sig 1956.

Foto: TT

Annons