Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bekräftat: Madeleine reser hem utan Chris O’Neill – då flyttar hela familjen

04 jun, 2024, 06:00 
Vendela Lönnqvist
Snart kommer prinsessan Madeleine hem!
Annons

Flytten till Sverige närmar sig med stormsteg för prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och deras tre barn.

Stora ändringen för Victoriadagen 2024 • Så mår cancersjuka Kate nu • Då flyttar Madeleine & familjen till Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 20!Brand logo
Stora ändringen för Victoriadagen 2024 • Så mår cancersjuka Kate nu • Då flyttar Madeleine & familjen till Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 20!

Prinsessan Madeleines svårsålda villa

Men vägen hem har kantats av hinder. När prinsessparet lade ut sin lyxiga villa i Florida till försäljning uppgav de ett utgångspris på 79 miljoner kronor.

Det skulle senare visa sig vara en svårsåld villa – trots dess 650 kvadratmeter, sju sovrum, åtta badrum och pool.

Men efter mycket om och men hittade de till slut en ny ägare, som köpte huset för 75 miljoner kronor.

Prinsessfamiljen flyttar i omgångar

Det svårsålda huset var det största hindret i flytten till Sverige, men nu när de blivit 75 miljoner kronor rikare står ingenting i vägen för resan hem. Nu ska bara huset tömmas.

Annons

Hovets informationschef Margareta Thorgren avslöjar dock för Expressen att familjen kommer flytta i etapper.

– I och med att det är en rätt så stor flytt så kommer familjen komma i omgångar, med tanke på att det är ett hus som ska tömmas och så vidare. De har bott i USA i väldigt många år, så det är mycket planering, säger Margareta Thorgren.

Då landar Madeleine i Sverige

Först att landa på svensk mark blir därför Madeleine, som kommer hem redan i mitten av juni. Alldeles snart, med andra ord!

När hela familjen väl är samlad i Stockholm väntar en härlig svensk sommar. Mycket av tiden kommer spenderas på det kungliga semesterparadiset Öland.

Inte minst när det är dags att fira kronprinsessan Victoria den 14 juli.

Annons

Vilken skola ska Madeleines barn gå i?

Och till hösten väntar allvaret igen. Då ska prinsessan Leonore, 10, prins Nicolas, 8 och prinsessan Adrienne, 6 börja svensk skola – för första gången. En hel del pekar på att det blir samma skola som kusinerna prinsessan Estelle och prins Oscar, Campus Manilla.

– Det är ju jätteroligt. Jag tror också att prinsessan Madeleine och Chris och barnen ser framemot att vara här i Sverige. Prinsessan speciellt, när hon är hemma på besök brukar hon alltid prata om den friska luften som vi har här i Sverige, säger Margareta Thorgren till Expressen.

Annons