Bekräftat: Separerar efter krisen – prinsen har lämnat

23 dec, 2022, 08:00 
Delar av den danska kungafamiljen, prins Joachims familj

Nu bekräftas det. Paret är inte tillsammans.

Annons

Det är ett minst sagt hektiskt år den danska kungafamiljen lämnar bakom sig när de snart firar in 2023. Ett stillsamt år fick sig en abrupt vändning i slutet av september när drottning Margrethe berättade att hon beslutat att prins Joachims barn fråntas sina titlar.

Det här är modellprinsen – Nikolai av Danmark
Det här är modellprinsen – Nikolai av Danmark

En av de drabbade är prins Nikolai. Nu är han med om ännu ett bakslag – han separeras från flickvännen.

Prins Nikolai talar ut i ny intervju

Recept.se Nyhetsbrev

Beskedet om att barnens titlar plötsligt kommer fråntas dem kom som en chock för alla i familjen. Från och med årsskiftet är det titlarna greve och grevinna som de får nöja sig med.

I en ny intervju uttalar sig prins Nikolai om den stora livsförändringen, och berättar hur starkt kopplat prinstiteln är till hans identitet.

Annons

– Jag växte upp i den kungliga miljön. Det har alltid funnits där, och jag reagerade aldrig på att det var något annorlunda när jag växte upp, men samtidigt tror jag att verkligheten gick upp för mig i ganska ung ålder - mina klasskamrater frågade vad jag hette i efternamn, och jag fick sedan berätta dem som jag inte hade något efternamn - jag är en prins, säger han i en intervju med danska TV2 rapporterar Se och Hör.

Prinsen, som han ju får kalla sig i en dryg vecka till, har sedan många år tillbaka ett förhållande med Benedikte Thoustrup. Men i jul blir det inget gemensamt firande.

Danmarks prins Nikolai och flickvännen Benedikte Thoustrup ute på stan.
Nikolai och Benedikte träffades som tonåringar.

Prinsens flickvän berättar om splittringen

Prins Joachim och prinsessan Marie har nämligen beslutat att lämna stormen i Danmark över jul, och har begett sig ut på resande fot en längre tid över jul. Med sig har de självklart de mindre barnen, deras gemensamma: prinsessan Athena, 10, och prins Henrik, 13, med sig.

Annons

Till föräldrarnas stora lycka valde även de äldre barnen prins Nikolai, 23, och prins Felix, 20 att följa med familjen på resa. Men detta innebär ju att Benedikte Thoustrup separeras från sin mångåriga partner i år. Det berättar hon för danska Billedbladet:

– Jag ska hem och fira jul med min familj på Jylland. Julafton firas hos min farmor och farfar som samlar hela familjen för en traditionell dansk julmiddag med anka, helstekt fläsk, brun sås med mera. Jag ser väldigt mycket fram emot att komma hem till Jylland och umgås med min familj. Jag kommer så klart att sakna Nikolai, men jag ser fram emot att träffa honom när han är tillbaka i Danmark, förklarar hon.

Benedikte Thoustrup och prins Nikolai
Det blir en jul isär för paret.

Foto: TT

Annons