Beskedet inför sommaren – som påverkar Victorias och Sofias relation

Kronprinsessan victoria prinsessan sofia

Kronprinsessan Victoria och Sofia har stoppats länge nog, äntligen vänder det!

Slå på ljud

Det har varit ett år fullt av förändring för alla men nu kan lite mer normala tider vara på ingång. Vaccineringen mot covid-19 är u full gång runt om i landet och i region Stockholm, där största delen av vår kungafamilj bor, har börjat vaccinera personer födda 1981 och senare, berättar regionen i ett pressmeddelande.

– Tempot i vaccinationerna är fortsatt högt, något som är väldigt viktigt för att vi tillsammans ska kunna tas ur pandemin. Redan den första dosen ger ett visst skydd mot att bli allvarligt sjuk i covid-19, och därför är tempot viktigt, säger Magnus Thyberg, vaccinsamordnare i Region Stockholm i ett pressmeddelande.

victoria sofia
Jonas Ekstrˆmer/TT

Glädjebeskedet för Sofia och Victoria

Det här betyder att kronprinsessan Victoria, som är född 1977, äntligen kan få sitt vaccin och därmed känna sig betydligt mer trygg när hon är ute på uppdrag och privata tillställningar.

Det är självklart goda nyheter för henne och familjen personligen, efter vaccineringen kommer det vara fritt fram att träffa andra familjemedlemmar. Det betyder att hon kan träffa både kungaparet men också sin kära svägerska, prinsessan Sofia och deras lille prins Julian, Victorias senaste lilla syskonbarn.

LÄS MER: Kika in! Victoria och Daniels lyxrenoveringar på Haga slott

LÄS MER: Krisen bakom Victoria och Daniels kärlekslycka

LÄS MER: Så fick Victoria och Daniel sina superkroppar