Beskedet – så blir prinsessan Madeleines jul i år

Beskedet – så blir prinsessan Madeleines jul i år

Prinsessan Madeleine och hennes julfirande har varit en stor gåta. Nu kan vi berätta hur det blir.
20 underbara julbilder på kungafamiljen vi aldrig glömmer!
Slå på ljud

Prinsessan Madeleine och hennes julfirande har blivit något av en följetong. Monarkistnördar vill alltid veta var prinsessan och hennes familj ska tillbringa högtiden – hemma i Florida eller i Sverige.

Så ska prinsessan Madeleine fira jul

Prinsessan Madeleine.

Prinsessan Madeleine ska fira en svensk jul – trots allt.

Karin Törnblom/TT

Tidigare under vintern fick vi besked direkt från Hovet. Madeleine kommer INTE att vara i Sverige för vare sig drottning Silvias födelsedag, den 23 december, eller julafton.

LÄS MER: Därför lämnade Madeleine Chris på kungliga festen

– Prinsessan Madeleine bor ju i Florida och där är det hårdare restriktionerna som gäller. Och familjen följer dem. Därför är det inte möjligt för prinsessan att resa och de kan inte komma hem över jul, sa hovets informationschef Margareta Thorgren.

Men i en bemärkelse blir det i alla fall en svensk jul för Madeleine, maken Chris O'Neill och barnen prinsessan Adrienne, prins Nicolas och prinsessan Leonore.

Familjen tar nämligen inte seden dit de kommer när det gäller julfirandet. De firar den 24:e, på julafton, och inte den 25:e, som amerikanarna gör.

Och det är inte bara Madeleine som propsat på detta. Eftersom Chris mamma är tysk har han också vuxit upp med traditionen att julens mest centrala dag, det är den 24:e.

Chris O'Neill om sin relation till Tyskland

Chris är brittisk medborgare, men han har själv pratat om att han bär på många olika kulturella och nationella identiteter.

– Jag är uppvuxen i London med två föräldrar som båda var från andra länder, och har därför aldrig betraktat mig själv som britt. Jag känner mig heller inte som en amerikan, och inte heller som en tysk. Jag håller på England i fotbolls-VM, dock, och det är förstås det viktigaste. Men nej, jag har ingen tydlig identitet i termer av nationalitet, och det är förstås … konstigt. I takt med att jag blivit äldre har jag insett att det nog gjorde mig rätt förvirrad som tonåring. Italienarna blev en naturlig grupp, likaså tyskarna, men jag var alltid en udda existens som liksom drev omkring mellan dem, sa Chris i sin stora intervju med magasinet King.

LÄS MER: Herman Lindqvist avslöjar sanningen om exfrun – efter splittringen