Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför lämnade Madeleine Chris på kungliga festen: ”Läge att lyssna”

09 nov, 2020, 18:00 
Prinsessan Madeleine Chris O’Neill
Det var ett familjedrama som pågick – inför SVT:s kameror. Men utåt avslöjade prinsessan Madeleine och Chris O’Neill ingenting.
Annons
Det här är prinsessan Madeleine och Chris O’NeillBrand logo
Det här är prinsessan Madeleine och Chris O’Neill

Det var årets fest – men vid Chris O’Neills sida var det ekande tomt. Hans fru prinsessan Madeleine syntes inte till någonstans. Hon hade helt enkelt lämnat festen. Dragit. Satt sig i bilen och åkt hem.

Prinsessan Madeleines man Chris O’Neill Christopher O'Neill Professor Carolee Winstein
Christopher O'Neill med sin bordsdam, professor Carolee Winstein.

Fast man kan lugnt säga att hon hade laga förfall: Detta hände vid Nobelfesten 2017, och prinsessan Madeleine var gravid i sjätte månaden med prinsessan Adrienne. Och Chris O’Neill var full av förståelse inför sin hustrus beslut.

Prinsessan Madeleine Nobelfesten 2017 Chris O’Neill Christopher O’Neill Prinsessan Christina
Prinsessan Madeleine höll ut under prisutdelningen. Men sedan fick Chris klara sig själv.

Chris O’Neill om att vara gift med prinsessan Madeleine

Chris känner sin Madeleine, och han vet att hon är den som biter ihop – när hon kan. Ett exempel på det var ju prins Carl Philips och prinsessan Sofias maratonlånga bröllopsdag. Prinsessan Madeleine var med från start till mål – bara 40 timmar innan hon födde prins Nicolas. Och hon har själv berättat om hur hon satt där i SVT:s direktsändning och tänkte ”Bara. Inte. Vattnet. Går. Vad GÖR jag om vattnet går?”.

Annons

– Så när hon säger till mig att hon inte klarar av att sitta still i fem och en halv timme på grund av helt normala krämpor som kan uppstå i samband med havandeskapet, då vet jag att det är läge att lyssna, sa Chris O’Neill i magasinet Kings stora intervju från 2018, apropå detta att prinsessan Madeleine uteblev från Nobelfesten.

– Och hon var ju med under prisutdelningsceremonin.

Så detta att Chris fick representera familjen Bernadotte-O’Neill helt på egen hand – det var ju fullt förståeligt. Men annars gör han ingen hemlighet av att det har sina komplikationer, detta att ha en hustru som tillhör Sveriges kungahus. Eller som Chris uttrycker saken:

– Det har sina utmanande sidor att vara gift med en prinsessa.

Och med sju års erfarenhet av just den saken så vet han ju vad han talar om.

Foto: TT.

Annons