Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Beskedet till Harry och Meghan om sonen Archie

08 jun, 2024, 22:00 
Meghan Markle, prins Harry och prins Archie
TT
Harry och Meghan har fått höra uppskakande ord om sonen Archie.
Annons

Prins Harry och Meghan Markle skakade om fundamenten när de plötsligt meddelade att de skulle frigöra sig från det brittiska kungahuset. Men det var bara början.

Sedan dess har Harry och Meghan mer eller mindre bränt alla broar till resten av kungafamiljen genom att rikta öppen kritik mot dem i både böcker och diverse intervjuer.

Expert: Meghan vill leva ett helt annat liv än HarryBrand logo
Expert: Meghan vill leva ett helt annat liv än Harry

Beskedet till Harry och Meghan om Archie

Nu är utomstående rädda att detta kommer att drabba parets bar, prins Archie och prinsessan Lilibet. Oron kommer från Jennie Bond, före detta hovreporter på BBC.

Meghan Markle, prins Harry och prins Archie
Inte lätt att vara Archie!TT

– Barn växer upp och är av naturen nyfikna på sitt arv och sin bakgrund... och när du kommer från en av de mest kända familjerna i världen, så är det onekligen ganska märkligt och kanske sorgligt att du knappt känner eller minns dem, säger Jennie till magasinet OK.

Annons

– Tänk er Archie, vid femton års ålder, att han säger till sina vänner: "Min farfar var kung och min farbror är kung nu". Men han känner dem knappt, har knappt träffat dem. Så sorgligt. Och Meghan får ta lejonparten av skulden för detta.

Harry får inte träffa kungafamiljen

När Harry var på besök i Storbritannien i maj fick han inte träffa pappa Charles eller styvmamman, drottning Camilla. Inte heller fick han växla några ord med brodern Harry eller svägerskan Kate.

– Katherine genomgår kemoterapibehandling och med tanke på hur djup sprickan är mellan kungligheterna så förefaller det synnerligen osannolikt. Enda hoppet för försoning är om det skulle ske privat och i enrum och då skulle vi inte veta om det, sa kungaexperten Richard Fitzwilliams.

Både Archie och Lilibet har haft ytterst begränsat umgänge med släkten i England.

– Jag hoppas bara att när Archie och Lilibet blivit större så kommer saker och ting lugnat ner sig och familjen kommer att vara mer enad, även om de kommer att bo tusentals mil från varandra, säger Jennie.

Annons