Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Harry utstött av de närmaste – har bara Dianas familj på sin sida

12 maj, 2024, 09:00 
Victoria Morand
Prins Harry får stöd av sin familj på Dianas sida.
Annons
Expert: Meghan vill leva ett helt annat liv än HarryBrand logo
Expert: Meghan vill leva ett helt annat liv än Harry

Prins Harry har tagit ett steg in i rampljuset igen när han i veckan återvände till Storbritannien.

I veckan stod det också klart att han inte skulle få träffa sin pappa kung Charles eller drottning Camilla under besöket – men några som stod redo för att välkomna Harry var släktingarna på hans mammas sida.

Här syns Harry till på gatorna i London.RIGI / BACKGRID UK / TT

Stöttar sin systerson

Anledningen till prinsens besök är ett 10-års jubileum för Invictus-spelen för paraatleter som Harry var med och skapade 2014.

Annons

Charles Spencer och Lady Jane Fellowes, syskon till Harrys mor, den avlidna prinsessan Diana, stöttade Harry vid ett minnesevenemang som hölls i St. Paul's Cathedral i London.

Hans kusiner Lara Spencer, Louis Spencer och George McCorquodale var också på plats.

Zak Hussein / SplashNews.com

Den brittiska kungafamiljen syntes inte till

Några vi inte fick se tillsammans var Harry och hans pappas sida av familjen.

Redan innan prinsens besök till Storbritannien så meddelade hovexperten Richard Fitzwilliams att det högst sannolikt inte skulle ske något möte mellan bröderna Harry och William – heller inte med cancersjuka Kate.

Annons

– Katherine genomgår kemoterapibehandling och med tanke på hur djup sprickan är mellan kungligheterna så förefaller det synnerligen osannolikt. Enda hoppet för försoning är om det skulle ske privat och i enrum och då skulle vi inte veta om det, säger Fitzwilliams.

Prinsen hade även förhoppningarna uppe för att få träffa sin pappa, kung Charles, under hans korta besök. Senast Harry träffade honom var i samband med hans cancerdiagnos – men Harrys talesman bekräftade tidigare i veckan att han inte kommer att få träffa kung Charles.

JWMAL2

Splittringen mellan Harry och resten av familjen

Att det finns splittringar inom det brittiska kungahuset råder det ingen tvekan om. Sen Harry gifte sig med den amerikanska skådespelerskan Meghan Markle 2018 har relation aldrig varit sig lik.

Annons

Prins Harry flyger nu vidare till Nigeria, där han ska möta sin hustru Meghan för en liten turné till stöd för Invictus Games.

Bild: TT

Annons