Beskedet till Mette-Marit – efter Ingrid Alexandras plötsliga insjuknande

Prinsessan Ingrid Alexandra smittades häromveckan av coronaviruset, den första i norska kungafamiljen att drabbas. Men insjuknandet har tagit en vändning. Nu ger kronprins Haakon ett nytt besked!

Slå på ljud

För drygt två veckor sedan gick Norges kungahus ut med nyheten att prinsessan Ingrid Alexandra, som är den andra i tronföljden efter hennes far kronprins Haakon, smittats av coronaviruset.

Prinsessan fick därför sitta i karantän på kungliga residenset Skaugum, och på grund av smittorisken tvingades även övriga i familjen sitta isolerade i kronprinsparets privata våning.

Men nu ger Haakon ett glädjande besked!

Kronprins Haakons tuffa beslut med Mette-Marit

Lyckligtvis klarade sig resten i kungafamiljen från smittan, men konsekvenserna av omständigheterna blev att Haakon tvingades ställa in flera planerade evenemang. Bland annat skulle kronprinsen och Mette-Marit firat 25 år som gifta den 25 augusti, men så blev det alltså inte.

LÄS MER: Bakslaget för Haakon och Mette-Marit – firandet av 20-åriga bröllopsdagen ställs in

Beskedet om Ingrid Alexandra – efter insjuknandet i Covid-19

Men snart kanske kronprinsparet kan ta igen firandet – Ingrid Alexandra är äntligen frisk!

Det var på onsdagsmorgonen som Haakon berättade för norska NRK om prinsessans återhämtning från covid-19. Enligt honom ska hennes insjuknande inte varit så allvarligt och hon har därför tillfrisknat relativt snabbt.

”Prinsessan Ingrid mår bra och är tillbaka i skolan igen. Hon kände det lite, men hon har blivit frisk och är i gång igen ”, säger han.

Mette-Marits lättnad efter dotterns tillfrisknande

Ingrid Alexandra är den första i den norska kungafamiljen som blivit smittad av viruset, och förhoppningsvis den sista!

För mamma Mette-Marit var den glädjande nyheten troligtvis en stor lättnad, både för sin dotters skull men också sin egen. Om kronprinsessan skulle drabbas av covid-19 hade läget förmodligen sett annorlunda ut, i och med hennes obotliga sjukdom, kronisk lungfibros.

Tur i oturen helt enkelt!

Foto: TT

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias känslofyllda morgon

LÄS MER: Furst Albert visar sig öppet med älskarinnan – skilsmässan med Charlene sägs vara nära

LÄS MER: Hovets besked om Madeleine och Chris – nya detaljer om hemresan till Florida