Bilden avslöjar Elizabeths hämnd på Meghan

Drottning Elizabeth har precis stött ut prins Harry och hertiginnan i kylan.Samtidigt har en annan skandalomsusad kunglighet fått komma tillbaka till drottningens goda sida.

Det var ett besked som skakade om den brittiska monarkin. Prins Harry, tillsammans med makan Meghan, hertiginnan av Sussex, har beslutat att avstå apanage och därmed stå fri från resten av kungahuset.

Uppbrottet har lett till en direkt konflikt med drottning Elizabeth, enligt den brittiska pressen. Uppbrottet fick en uppföljning under gårdagen, när drottningen kallat till ett specialinsatt möte på slottet Sandringham. Där ska Elizabeth bland annat avslöjat att hon kände sig sårad över att Harry och Meghan inte informerade henne först om beslutet – innan man skickade ut en presskommuniké.

 

Elizabeths hämnd

Elizabeth-Andrew-tt

Elizabeth och Andrew gick tillsammans på högmässan. Foto: TT

Nu har drottningen börjat vidta åtgärder som säkert svider lite för prinsparet. Hon har beslutat sig för att frånta Harry och Meghan sina titlar, vilket innebär att prefixet ”ers kungliga höghet” försvinner. En annan tung smäll rör bostaden Frogmore Cottage.

Där har Elizabeth meddelat att prinsparet ska betala den redan utförda renoveringen i efterhand. Med andra ord måste Harry och Meghan hosta upp 30 miljoner kronor.

Prins Andrew tillbaka

Samtidigt som Harry och Meghan skjutits ut i kylan, så har en annan kunglighet något oväntat släppts tillbaka in i värmen.

I november 2019 tvingades Elizabeth sparka sin egen son, prins Andrew, ur kungahuset. Andrew hade då figurerat flitigt i de brittiska tabloiderna på grund av sin vänskap med dömde sexbrottslingen och miljardären Jeffrey Epstein. I samma veva avslöjades det att Andrew använt sin ställning som prins för arbeta som affärsrådgivare åt en rad korruptionsanklagade miljardärer – och till slut fick Elizabeth nog.

Men när drottningen besökte högmässan under söndagsmorgonen var Andrew tillbaka vid Elizabeths sida. Sky News rapporterar att Andrew dessutom följde drottningen och prins Philip på lunch på lunch efter att ha lämnat kyrkan.

Foto: TT